Hirdetés

Rákapcsol az asztali böngészésre az Opera



|

Egy új asztali böngészőn dolgozik a kínai kézbe kerülő vállalat.

Hirdetés

A norvég Opera épp most kerül 1,2 milliárd dollárért cserébe kínai vállalatok kezébe, ugyanakkor ezzel egyszerre az asztali böngészők háborúját is felpörgetné

Hirdetés

Az Opera még az 1990-es évek közepén jelent meg PC-re, azonban az igazi sikert a könnyűsúlyú mobilos böngészőivel érte el. Minden bizonnyal a kínai cégcsoport is ezért csapott le az Operára. 

A csapat mindenesetre megerősítette, hogy egy új asztali böngészőn dolgoznak, ami még az idei évben megjelenik. 

Az Opera elismerte, hogy a PC-s felhasználókat nagyon nehéz megnyerni a fejlett országokban - sokkal egyszerűbb a feladat, ha okostelefonokról és fejlődő régiókról van szó. Az ügyvezető az MWC-n azt mondta, könnyebb 1000 új indiai felhasználót szerezni, mint rávenni a szomszédját, hogy használjon Operát. 

Az Opera szerint a kínai tulajdonosok szeretnék kiaknázni a tömörítőszoftver nyújtotta lehetőségeket, illetve az alkalmazásboltot és az Opera Mediaworks hirdetőcéget is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.