Hirdetés

Ransomware elleni ingyenes védelem a BitDefendertől



|

Három népszerű kártevőcsalád ellen nyújthat védelmet a szoftver.

Hirdetés

Az elmúlt körülbelül egy évben robbanásszerűen növekedett a ransomware típusú kártevők népszerűsége. A rosszindulatú alkalmazások rombolás, adatlopás, reklámok megjelenítése, vagy éppen a számítógép botnetbe szervezése helyett titkosítják a háttértár tartalmának egy részét, majd egy bizonyos mennyiségű pénzt követelnek az adatok dekódolásáért.

Hirdetés


Az egészségügyi intézményeket sem kímélő ransomware alkalmazások ellen ritkán lehet fellépni, házilag csak kivételes esetekben dekódolhatóak a már titkosított fájlok, fizetés nélkül szinte garantáltan lőttek az állományoknak. A ransomware-iparban tevékenykedő bűnözők érdekessége, hogy az alantas szándékaik ellenére a lehetőségeikhez mérten láthatóan szeretnék garantálni, hogy a váltságdíj kifizetése után az áldozataik tényleg visszakapják az állományaikat, éppen ezért többféle biztonsági ellenőrzést is beiktatnak a kártevőikbe. Nem tenne jót az üzletüknek, ha elterjedne, hogy nem érdemes fizetni.


Az egyik ilyen ellenőrzés során a programok arra kíváncsiak, hogy az éppen kezelésbe venni kívánt számítógépet már sikerült-e korábban megfertőzni, ugyanis nem szeretnék, ha duplán titkosítanák a fájlokat. A BitDefender jóvoltából ingyen letölthető Crypto-Ransomware Vaccine nevű program ezt használja ki: azzal téveszti meg a CTB-Locker, Locky és TeslaCrypt ellenőrző rutinjait, hogy már fertőzöttnek mutatja a számítógépet. Nem sziklaszilárd védelmi vonal, a kártevők készítői a jövőbeli verziókban megpróbálhatják detektálni a csalást, de a semminél ez is több.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.