Hirdetés

Ransomware támadta az egyetemet



|

16 000 dollárt fizetett ki a kanadai intézmény a feloldókulcsokért cserébe.

Hirdetés

A ransomware jellegű kártevők segítségével az utóbbi hónapokban kórházakat támadtak a hackerek, de a jelek szerint a sor most az egyetemeken van. 

Hirdetés

A cyberbűnözők ezúttal a Calgary Egyetemet vették célba. A komoly kutatóközpont kénytelen volt 16 000 amerikai dollárt fizetni azért, hogy visszakapja az egy hete titkosított e-maileket. A támadók kilétét nem ismerték. 

A pénzért cserébe az egyetem legalább megkapta a feloldókulcsokat, így hozzáfértek a fiókokhoz. 

A ransomware világában gyakori taktika, hogy a fájlokat vagy levelezőfiókokat befagyasztják, amíg az áldozat nem fizeti ki a váltságdíjat. Van olyan támadó, aki a pénzért cserébe sem adja át a feloldókulcsokat. 

Bár az egyetemek működése nem függ annyira a rendszerektől, mint a kórházaké, a világszínvonalú kutatások anyagainak az elvesztését nem kockáztathatják. 

Ez volt az első alkalom, hogy egy egyetem elismerte: ransomware-támadás érte. Mindebből azért lett trend, mert az effajta támadások egyre olcsóbbak és egyre könnyebben hozzáférhetőek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.