Hirdetés

Ransomware-vészhelyzetet hirdetett Amerika és Kanada



|

Szaporodnak a ransomware jellegű kártevők, továbbá ijesztő mértékben álltak rá az egészségügyi intézményekre is.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada közös cyberbiztonsági figyelmeztetést hirdetett, miután az utóbbi időben figyelemreméltó módon megszaporodott a ransomware jellegű kártevőkkel végrehajtott támadások száma. 

Hirdetés

Az ilyen kártevő titkosítja a gépeken lévő adatok egy részét vagy egészét, és pénzt követel a sokszor soha el nem küldött feloldókulcsért cserébe. 

A biztonsági cégek a krízishelyzet további romlására számítanak, ugyanis a hackerek egyre kifinomultabb és bonyolultabb kártevőket használnak, és gyakorlatilag nincs olyan vállalat, amely megfelelő biztonsági óvintézkedéseket tett volna az effajta támadások ellen. 

A támadások a magánszemélyek és a cégek számára is pusztító jellegűek lehetnek, és sokszor a teljes helyreállítás sem oldható meg, van, hogy neves adatmentési szakértők segítségével sem. 

Az elmúlt hónapokban sorozatosan zavarták meg amerikai kórházak és rendőrségek működését hasonló kártevőkkel, és az FBI is aktívan nyomoz a kérdésben. 

Egy ransomware nem csak fontos adatok elvesztését jelenti, de a működés szünetelését, a helyreállítások költségét és a hírnéven esett csorbát is. 

A kormányok azt tanácsolják, senki ne fizessen a támadóknak, elvégre semmit nem garantálnak, sőt, néha még a banki adatokhoz is hozzájutnak a fizetéskor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.