Hirdetés

RaspBerry Pi már 512 MB RAM-mal



|

Hobbi programozók örvendjetek! Változatlan áron, kétszer nagyobb memóriamennyiséggel kapható a Raspberry Pi Model B.

Hirdetés

A zsebünkben könnyűszerrel elférő, Linux alapú Raspberry Pi a felhasználók nyomásának hála 512 MB-os verzióban már elérhető. A 35 dollárba kerülő Model B, korábban 256 MB RAM-mal rendelkezett, ami a hobbi programozók és az általános célú gépre vágyók számára nem volt elég. Véleményük szerint a Raspberry Pi Foundation nyugodtan kibocsáthatott volna egy drágább, de extra memóriával felszerelt Model C-t is, amin párhuzamosan kényelmesen elszaladhatna több alkalmazás és a Java sem fektetné meg. A málnások azonban nem szerettek volna a 35 dolláros ár fölé menni, ezért azt találták ki, hogy úgy megduplázzák meg az aprócska deszka memóriáját, hogy közben az ár marad a régi.

 

 

Azok a felhasználók, akik nagy tételben vásárolnának 256 MB-os modelleket, már az 512 MB-os verziót fogják kapni, valamint a málnások alapítója, Eben Upton azt is közölte, hogy a kiadott firmware frissítéssel további memória is elérhetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.