Hirdetés

Rég várt funkciók az Office Web Apps-ban



|

A Google Docs nyakára mászik a Microsoft szolgáltatása.

Hirdetés

A Microsoft továbbra is fölényesen uralja a számítógépeken futó irodai programcsomagok piacát, azonban a webes dokumentumkezelés terén eddig nem remekelt a vállalat, a Google Dokumentumokra adott válaszára 2010 júliusáig kellett várni. Az elmúlt bő három évben a szolgáltatás funkcionalitásra többnyire a Docs mögött kullogott, úgy tűnik mostanra sikerült kiköszörülni a csorbát.

Hirdetés


A vállalat tegnap délutáni tájékoztatása szerint régóta kért funkcionalitásokkal bővült a SkyDrive-ból elérhető Office Web Apps. A legfontosabb újítás mindenképp a valós idejű csoportmunka, amely segítségével szimultán többen is dolgozhatnak egyetlen dokumentumon, a Google megoldásához hasonlóan a résztvevők különböző színű kurzorokkal kerülnek azonosításra.


A kisebb, ám rendkívül hasznos újítások közül kiemelendő a Word „keresés és csere” funkciója, a táblázatok jobb formázhatósága, továbbá a fejléc / lábléc támogatása. Az Excelben fog és vidd módszerrel újrarendezhetőek lettek az elemek, a Powerpointba képmetsző eszköz került.


Az újdonságok elméletileg már az összes felhasználó számára elérhetőek.


(Forrás: Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.