Hirdetés

Rekordot döntött a Skype



|

44 százalékkal nőtt egy év alatt a Microsoft programjának a forgalma.

Hirdetés

A Microsoft Skype-ja komoly haladást ért el a nemzetközi telefonos forgalomban. A TeleGeography legfrissebb adatai szerint a Skype rekordot döntött 2012-ben, ugyanis annyi hívást bonyolított le, amennyi a világ telefonos forgalmának az egyharmada volt tavaly.

Utóbbi tipikusan lassan nő, 2012-ben például csak öt százalékkal, 490 milliárd percre. A Skype ezzel szemben 44 százalékkal, 167 milliárd percre tudta növelni a forgalmát, ez az ütem pedig a rivális appokra is jellemző. A TeleGeography szerint, ha a Skype is beleszámított volna a nemzetközi forgalomba, akkor 5 helyett 13 százalék lett volna a növekedés mértéke.

A telefonszolgáltatók számára ez mindenképp aggodalomra ad okot, ha a pénztárcájukról van szó. A rajtuk lévő nyomás a következő években emelkedik majd a szakértők szerint, ráadásul nem csak a Skype az egyetlen kihívó. Többek között a Google, a WeChat, a Viber, a Nimbuzz, a Line és a KakaoTalk nagyon népszerűvé váltak, de a Facebook is beszállt az üzletbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.