Hirdetés

Rengeteg app tűnhet el a Google Play Áruházból



|

A Google törölheti vagy elrejtheti azokat az appokat, amelyeknek nincs adatvédelmi irányelve.

Hirdetés

Több mint 2,6 millió app van a Google Play Áruházban, amelynek egy része teljesen eltűnhet a jövőben, van, amit pedig nehéz lesz megtalálni. 

Hirdetés

A Google a fejlesztőket nemrég arról értesítette, hogy március 15-ig van idejük együttműködni a Google adatvédelmi irányelveivel. Ha ezt nem teszik meg, az appokat törli vagy elrejti a Google. 

A Google felhívta rá a figyelmet, hogy minden app külön és érvényes adatvédelmi irányelvvel kell rendelkezzen arra vonatkozóan, milyen érzékeny felhasználó- és eszközadatokat kér, és ezeket hogyan kezeli. 

Vagyis a felhasználónak tudnia kell, miként használják az adatait, ha az app hozzáférést kér a névjegyzékhez, kamerához, mikrofonhoz, stb... 

Felhasználói oldalról a változtatás előnyös, azonban lesznek olyan régebbi appok, amelyekkel a fejlesztők már nem foglalkoznak. Ha valakinek egy ilyen fontos, időben mentse le a telepítőjét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.