Hirdetés

Repülő robotokkal a bűnözés ellen?



|

2009-re Párizsban repülő robotokkal vennék fel a harcot a bűnözés ellen.

Hirdetés

A terrorizmus elleni harc érdekében Franciaországban a következő két évben meg szeretnék háromszorozni a zártláncú térfigyelő rendszerben található kamerák számát, ráadásul repülő robotokkal figyelnék a történéseket. Ez utóbbiak körülbelül egy méter hosszúak lesznek és hagyományos, valamint éjjellátó kamerával is fel lesznek szerelve, feladatuk pedig a "zavargók megfigyelése és a bűnözés elleni harc".

 

A tervek szerint 2009-re Párizsban, csak a tömegközlekedési útvonalakat 6500 kamera fogja figyelni. Michele Alliot-Marie belügyminiszter szerint azért van erre szükség, mert "a londoni terrortámadásokat is a videó-megfigyelő rendszer akadályozta meg, amely tízszer fejlettebb, mint a miénk".

 

A legnagyobb probléma az, hogy úgy néz ki, a térfigyelő kamerák nem hozzák a várt eredményt. Londonban a 10 000 kamera ellenére folyamatosan növekszik a bűnözési ráta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.