Hirdetés

Részben nyílt forráskódú lett a Microsoft Edge



|

Már tölthető a böngésző JavaScript-feldolgozójának magja.

Hirdetés

Ígéretéhez híven a Microsoft szabadon elérhetővé tette az Edge böngészője mellett a Universal Windows Platformban is használt Chakra JavaScript-motorjának forráskódját. A ChakraCore nevű termék MIT licenc alatt vált letölthetővé, amely meglehetősen széles körű felhasználási lehetőséget biztosít a szoftver iránt érdeklődő magánszemélyek és vállalatok számára.

Hirdetés


A GitHubon elérhető ChakraCore jelenleg kizárólag Windows operációs rendszeren fut, a fordításához legalább Windows 7 SP1 operációs rendszerre és Visual Studio 2013 fejlesztői környezetre van szükség. A jövőben ez megváltozhat, a Linuxon való futtathatóvá tétele a Microsoft deklarált célját képezi.


A nyílt szemlélet jegyében bárki szabadon hozzájárulhat a ChakraCore projekthez, de természetesen a bugok javításának és funkciók implementálásának megvannak a maguk kontrollált folyamatai, ezekről itt olvashatnak részletesen az érdeklődők.


(Forrás: Neowin, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.