Hirdetés

Részlegesen tovább él a Skype Desktop API



|

Egy ideig támogatottak maradnak a hardveres kiegészítők.

Hirdetés

A Skype nyár közepi előzetes tájékoztatása szerint idén decemberben a Microsoft tulajdonában lévő vállalat teljes mértékben le kívánta volna kapcsolni a kommunikációs platformjának külsős fejlesztők által használható programozási felületeit, amelynek köszönhetően kizárólag a hivatalos kliensprogramokkal lehetett volna igénybe venni a szolgáltatást.

Hirdetés


Időközben az illetékesek látókörébe került néhány kellemetlen probléma, amely az eddig döntés részleges megváltoztatását eredményezte. A tájékoztatás szerint jó néhány hardveres kiegészítő gyártója extra funkcionalitásként Skype-támogatást épített a termékeibe, így a legújabb álláspont alapján az érintett kamerák, fejhallgatók és hasonló hardverek határozatlan ideig mégis működőképesek maradnak, ám a csevegőprogramokat december után továbbra sem lehet majd használni.


A Skype-Microsoft szerint a 2004-ben bevezetett Desktop API kikapcsolásának oka, hogy az nem nyújt optimális kommunikációs formátumot a mobil kliensek számára, ám alternatív megoldást nem kívánnak bevezetni helyette. Sajnos a teljes történettel kapcsolatban nincsenek belsős értesüléseink, ám az elkaszálást egyrészt talán a Skype belső rendszerének technikai evolúciója tehette szükségessé, másrészt a vállalat nem képes reklámot megjeleníteni a harmadik felektől származó kliensekben.


(Forrás: The Next Web)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.