Hirdetés

RibbonCustomizer 1.1



|

Íme egy ingyenes megoldás az Office 2007 sokakat bosszantó szalagjainak klasszikus menükre való cserélésére.

Hirdetés

A Microsoft 2007-es irodai programcsomagjának külsejét újra kell tanulnunk, ha bármit meg szeretnénk találni. Volt már egy megoldás a klasszikus menük megjelenítésére (Classic Menu for Office 2007), amely igazán hasznosnak bizonyult, de sajnos csak fizetés fejében használhattuk hosszabb távon. A most megjelent RibbonCustomizer egyes funkciói részben ingyen elérhetők, a további funkciókért viszont itt is fizetnünk kell. Ezek azonban már jóval túlmutatnak egy egyszerű menü-kiegészítésen, ezért érdemes lesz elgondolkodnunk rajta, hogy szükségünk van-e rá, vagy megelégszünk az ingyenes verzió tudásával.

 

rc_p_.jpg
 

 

Olcsó húsnak...

A program két verzióban létezik: egy ingyenes és egy fizetős Professional közül választhatunk. Az ingyenes változat nagy előnye, hogy a klasszikus, menüs felületet fizetés nélkül is használhatjuk, az előbb említett vetélytárssal szemben. Sajnos az eredeti menü jelenleg csak a Word, az Excel és a PowerPoint alkalmazásokban használható. A szoftver telepítése után ráadásul be sincs kapcsolva, és egy elég eldugott helyen leljük meg (a Nézet szalag végén) a szükséges funkciót. Eldönthetjük, hogy a szalagok végére vagy elejére szeretnénk-e helyezni - kezdőknek ez utóbbi ajánlott. Lényegében ebben ki is merül az ingyenes verzió összes funkcionalitása, ráadásul a megjelenített menüsor angol nyelven látható, és csak a kinyitható menük legtöbbje magyar. Szerencsére az eszköztár gombjainak neve is magyar nyelvű, viszont a felületen a gombok nem rendezhetők át. Ezeket a hiányosságokat egy fejlesztő könnyedén javíthatja a program XML-alapú sablonfájljának átírásával, de sajnos az átlagfelhasználó valószínűleg nem áll neki konfigurációs fájlokat módosítani. Ha a szoftverkiadó weboldalán járunk, mások szalagjai közül is választhatunk, amelyeket egy kattintással be is tölthetünk a többi közé.

 

 

rc_menu_.jpg

A klasszikus menüt az ingyenes verzióban is megkapjuk

 

 

Több szabadság

Amennyiben mégis testre szeretnénk szabni a különböző szalagokat, akkor már a Professional verzióra van szükségünk. Ennek segítségével bármely gyári szalag elemeit beállíthatjuk és átrendezhetjük. A lehetőségek közé az is beletartozik, hogy saját szalagokat hozzunk létre, és azokra egyéni parancsokat vegyünk fel. Tehát ezután nem kell keresgélni egy funkciót a Word lapjai közt, hanem elég egy helyre gyűjtenünk a számunkra legfontosabbakat. A Classic UI sémán kívül újabbakat is felvehetünk, vagy a sajátunkat is megoszthatjuk a fejlesztő oldalán. A szalagok átszabása valóban pár kattintással elvégezhető, az új szalagok a többi szalag közé könnyedén beilleszthetők.

 

rc_packs.png

Több előre elkészített sablont is hozzáadhatunk menüinkhez

 

 

 *

A RibbonCustomizer ingyenes verzióját főleg azoknak ajánljuk, akik nehezen barátkoznak meg az új külsővel, és szeretnék ismét használni a régi, menüs felületet. A Professional változatért pedig akkor érdemes pénzt kiadni, ha már kezdjük megszokni a szalagok nyújtotta előnyöket, de még nem találunk meg pár funkciót. Ilyenkor jöhet jól egy egyedi összeállítás. A klasszikus menüsor része jelenleg még csak három programot támogat az Office-csomagból, reméljük, később ez megváltozik és a többi terméken is használhatjuk.

 

Adatok

  • Testre szabható Office-szalagok
  • Klasszikus menük
  • Word, Excel és Powerpoint támogatása
  • Sablonok betöltése, szerkesztése és mentése
  • XML-konfigurálási lehetőségek
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: pschmid.net Limited
  • Ár: ingyenes/30 USD

 

Értékelés

Előny: ingyen megkapjuk a klasszikus menüket

Hátrány: a klasszikus menü eszköztára nem szabható át, csak három főbb Office 2007 alkalmazásban használható

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.