Hirdetés

Roham a magyar nyelvű Windows 7-ért



|

A Microsoft új operációs rendszerének magyar nyelvű kiadása szombattól több mint ezer hazai viszonteladónál kapható. Egy óra alatt több száz doboz fogyott el belőle.

Hirdetés

A Windows 7 magyarországi bejelentésére a Budapest Game Show 2009 keretében került sor. A Papp László Sport Arénában megtartott, bemutatókkal és programokkal színesített, egész napos rendezvényen mintegy tízezer érdeklődő ismerkedhetett meg közelebbről az új operációs rendszerrel és a legújabb játékszoftverekkel.

20091102-budapest-game-show-windows-7.jpg

BGS 2009 látkép - tizenháromezernél is többen voltak rá kíváncsiak


A Microsoft új operációs rendszerét Magyarországon elsőként a Saturn elektronikai áruházlánc kezdte forgalmazni az október 22-i, New York-i világpremierrel egy időben.

"Budai áruházunk rendkívüli, éjféli nyitva tartása során egy óra leforgása alatt több száz dobozos Windows 7-et adtunk el, és az azóta eltelt egy hét értékesítési adatai is a Windows 7 magyarországi sikerét vetítik előre." - foglalta össze az első kereskedői tapasztalatokat Balogh Péter, a Saturn koncepciómenedzsere. - "A vásárlói visszajelzésekből ítélve az új operációs rendszer iránt jóval nagyobb a kereslet, mint a korábbi verzióra. Arra számítunk, hogy a Windows 7 felhasználóbarát jellege, gyorsasága és egyszerűsége miatt a későbbiekben is népszerű lesz a vásárlók körében. Ezért arra törekszünk, hogy az általunk kínált hordozható és asztali számítógépek közül minél több modellen a Windows 7-et kínáljuk előre telepítve. Várakozásaink szerint a jövő év közepére az általunk értékesített PC-k 60-70 százalékán a Microsoft új operációs rendszere fog futni."

A HP Magyarország a hazánkban értékesített személyi számítógépek 80 százalékát operációs rendszerrel együtt szállítja, ezért szintén nagy várakozással tekint a Windows 7 megjelenését követő időszak elé. "A hardver csak egy megbízható, gyors és könnyen kezelhető szoftver futtatásával adhat igazán teljes értékű felhasználói élményt." - fogalmazott Takáts Kristóf, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, a PC üzletág igazgatója. - "A Windows 7 bejelentésére a fogyasztói piac egyértelműen pozitív visszajelzést adott, de már a lényegesen lassabban reagáló üzleti szegmensben is jelentős érdeklődést tapasztalunk. Ezért arra számítunk, hogy az új operációs rendszer elérhetővé válása a hazai piacon is növelni fogja év végi üzleti lehetőségeinket."

"Az év végéig becslésünk szerint a hazai nagyvállalatok negyede indíthat Windows 7 bevezetését célzó projektet." - tette hozzá Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a magyar kiadás bejelentése kapcsán tartott sajtótájékoztatón. - "Az IDC jövőre mintegy 550 ezer gép értékesítését valószínűsíti a magyar PC piacon, és ezek zöme várhatóan Windows 7-tel lesz telepítve."

A Microsoft október 22-én New Yorkban jelentette be új operációs rendszerének globális bevezetését. A Windows 7 világos alapelvet követ: egyszerűsíti a felhasználó számára a PC-s feladatok elvégzését. Korszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik, új szolgáltatásokkal könnyíti a mindennapi műveleteket, telepítése után az asztali és a hordozható számítógépek a korábbinál nagyobb sebességgel, gazdagabb funkcionalitással, ugyanakkor energiatakarékosabban működtethetők.


A Windows 7 újdonságai közül a leginkább a következőket kommunikálják:

  • Windows Touch: A felhasználó ujjal vagy többpontos érintéssel, interaktívan kommunikálhat gépével az érintőképernyőn.
  • PlayTo: A digitális zene, videó vagy fotófájlok más PC-knek vagy egyéb eszközöknek (pl. tévékészülékhez csatlakoztatott Xbox 360-nak) is átadhatók lejátszásra.
  • Internet TV: Az új tartalomszolgáltatók és a továbbfejlesztett felület megkönnyítik a számítógépes tévézést.
  • Multimédiás játékok és grafika: 64 bites támogatás, DirectX11 grafika.
  • Helyszín-felismerő nyomtatás: A rendszer mindig a megfelelő nyomtatóra küldi a dokumentumot - otthon éppúgy, mint az irodában.
  • Kapcsolat nélküli fájlok: a funkcióval a felhasználó offline üzemmódban dolgozhat - a rendszer később automatikusan szinkronizálja PC-je adatait az irodai hálózattal.
  • Tálca: Miniatűr-előnézetet jelenít meg a weboldalakról és dokumentumokról - sőt, még a futó videókról is.
  • Otthoni csoport: Egyszerű fájl- és nyomtatómegosztást biztosít más Windows 7 PC-kel egy háztartáson belül.
  • Intelligens eszközkezelő: Megmutatja az összes csatlakoztatott eszköz (pl.: kamera, mobiltelefon) állapotát, megkönnyíti szinkronizálásukat és kezelésüket.
  • Snap: A képernyő szélére húzott nyitott ablak automatikusan átméreteződik. Ha a felhasználó két külön ablakot húz a jobb és a bal szélre, ezek pontosan a képernyő jobb és bal felére méreteződnek, ami különösen hasznos az ablakok tartalmának összehasonlításakor.
  • Shake: Kattintson rá az aktív ablakra és rázza meg egy kicsit! Ilyenkor a Windows 7 az összes többi nyitott ablakot eltünteti. Az eredeti állapot az ablak újbóli megrázásával állítható vissza.
  • Internet Explorer 8: Gyorsabban és könnyebben kezelhető böngésző, új funkciókkal.
  • Gyorsabb be- és kikapcsolás
  • Egyszerűbb mobil működés
  • Biztonság: A PC-n tárolt adatok biztonságát fejlett mentési képességek, védelmét pedig a BitLocker titkosítási eszköz támogatja.


A hírt testvérlapunk, a Computerworld.hu közölte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.