Hirdetés

Rust nyelvű komponenssel jön a Firefox 48



|

Folyamatosan cseréli majd le a C++ kódot a Mozilla.

Hirdetés

A Ghacks beszámolója alapján a 2016. augusztus 2-án érkező Firefox 48 lesz a Mozilla első olyan böngészője, amelyben Rust programozási nyelven írt komponens is helyet kap. Az alapítvány vezetésével az elmúlt években kifejlesztett nyelv a C++ közvetlen alternatívája, nagyon hasonló funkcionalitást és teljesítményt kínál, de sokkal biztonságosabb a memóriakezelése. A Servo böngészőmotort már alapvetően ebben fejleszti a Mozilla.


Hirdetés


A Mozilla tervei szerint a Firefox különféle C++ nyelvű komponenseinek helyét folyamatosan Rust kód veszi majd át a jövőben, ettől remélhetően sokkal biztonságosabbá válik majd a böngésző. A következő verzióban elsőként lecserélt komponens a médiaértelmező lesz, amely aránylag népszerű támadási felületnek mondható a hackerek körében.



A Rust nyelven írt médiaértelmezőt első körben csak a Firefox 48 számítógépes változatai kapják meg, de a Mozilla minél előbb szeretné beépíteni a böngésző androidos változatába is.


(Nyitókép: Dees Chinniah)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.