Hirdetés

RX 480: súlyos gondokat okoz a Radeon Software 16.7.3



|

A kártya tulajdonosai egyelőre ne frissítsenek az új meghajtóra.

Hirdetés

Pénteken az AMD kisebb meglepetésre újabb WHQL-minősítésű meghajtót adott ki. A Radeon Software 16.7.3 változtatási jegyzéke szerint főként bugokat javít a friss driver, plusz a Radeon RX 480 kártya esetében akár 10 százalékkal is növekedhet a Rise of the Tomb Raider teljesítménye.


Hirdetés


A jelek szerint akad pár egyéb meglepetés is az RX480-tulajok számára a driver tarsolyában, a Gamers Nexus képes volt több problémát reprodukálni. Futás közben a játékok kifagyaszthatják az operációs rendszert, ezután pedig Kék Halál képernyők jelenhetnek meg. A malőr különösen érinti a GTA V-öt, a kifagyás után csak hard resettel indítható újra a PC. Ezen túlmenően az OS bootolása után egyszínű kép jelenhet meg az Asztal helyett, továbbá 200 MHz-cel 2050 MHz-re csökkent a grafikus memória túlhajthatóságának felső plafonja.



Egyelőre úgy tűnik, hogy a fenti problémák kizárólag Radeon RX 480 videokártyákat érintik, a nem Polaris GPU-s termékeket használók kimaradtak a kalandból. Az AMD már aktívan vizsgálja a Radeon Software 16.7.3 működési rendellenességeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.