Hirdetés

Saját frissítése gyilkolja le a Windowst



|

Az eheti patch kedd után végtelen újraindítási ciklusról, nem működő Kasperksy antivírusról érkeztek beszámolók.

Hirdetés

Határozottan nem sikerült felhőtlenre az áprilisi patch kedd, ugyanis a Microsoft „ntfs.sys” kernelmódú meghajtójában egy jogosultságemelésre használható sérülékenység befoltozása nem várt mellékhatásokkal járt, így a redmondi cég átmeneti intézkedésként egyrészt elérhetetlenné tette a hibajavítást, másrészt pedig az eltávolítását javasolja a már frissített rendszereken.


A KB2823324 jelzésű frissítés a jelenlegi információk alapján héromféle problémát okozhat: a telepítése után egyes felhasználóknál végtelen újraindulási ciklus léphet fel a számítógép bekapcsolásakor, míg a Kaspersky fórumának tanúsága szerint egyrészt eseti alapon a vírusirtójuk érvénytelennek minősítheti miatta a saját licencét, másrészt pedig a céges biztonsági szoftvereivel felvértezett PC-ken valamiért mindig elindul bootolás után a chkdsk ellenőrzőprogram – bár utóbbinak vélhetően nem sok köze van hozzájuk.


A kérdéses frissítés a Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, továbbá a Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek 32 és 64 bites verzióihoz egyaránt kijött, ám egyelőre nem tisztázott, hogy mindegyik esetében problémát okozhat-e. Annyi viszont biztos, hogy a 32 bites Windows 7-et biztosan érinti az újraindulásos malőr, míg a Kaspersky ügyfeleinek a 64 bites Windows 7 / Server 2008 R2 esetében biztosan akadhatnak nehézségei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.