Hirdetés

Saját WebRTC szabványt készített a Microsoft



|

A redmondiak nem értenek egyet a rivális böngészőgyártókkal, inkább az egyéni megoldásukat fogják használni.

Hirdetés

Ugyan az utóbbi években a szoros iparági együttműködésnek köszönhetően eddig soha nem látott mértékben szabványosodott a webböngészők leírónyelv-feldolgozása, ám természetesen a rivális gyártók közt sosem volt felhőtlen a kapcsolat, számos fontos részletkérdésben (például melyik legyen a HTML5-ös videók preferált kodekje) komoly technikai és eszmei viták bontakoztak ki a felek közt.


A HTML5 szabványosításán dolgozó munkacsoport hivatalos kettészakadása után a Microsoft nemrég bejelentette, hogy jelenlegi formájában nem kívánja implementálni a többiek által támogatott, elsősorban beépülő nélküli videochatelésre kitalált WebRTC szabványt, hiszen az túlságosan egyszerű az elképzelésben rejlő potenciál kiaknázásához.


Konkrétabban a redmondiak szerint a többiek megoldása nem számol a tűzfalakkal, nem képes peer-to-peer módon működni, továbbá nem képes kezelni a hálózati sebesség ingadozását sem, így nem lehet robusztus szolgáltatásokat építeni rá. Ezen felül a CU-RTC-Web (Customizable, Ubiquitous Real Time Communication over the Web) névre keresztelt szabványuk az általánosságban véve jobb flexibilitásának köszönhetően képes lenne támogatni meglévő VoIP rendszereket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.