Hirdetés

Screenshot Captor v2.5



|

A Print Screen sokszor nem elég. Bonyolultabb képlopási feladatra jobb a Screenshot Captor!

Hirdetés

Hihetetlen, de sokan még máig nem tudják, mire használatos a [Print Screen] gomb a billentyűzeten. Valaki azt sem tudja, hogy létezik, csak amikor megkérik arra, hogy nyomja meg, akkor kezd el keresgélni. Aztán furcsán tekinget, ha (látszólag) nem történik semmi. Akik kicsit is járatosak a Windows világában, vagy kellett valaha képernyőképet készíteniük (nem fényképezőgéppel!), azoknak már nem újdonság, hogy ez a gomb a teljes képernyő pillanatnyi állapotát Vágólapra teszi.

 

 

screenshot_captor.jpg

 

 

Az ideiglenes tárolóból aztán olyan programba illeszthetjük be a „fényképet”, amely képes azt fogadni, lehet ez például a Word vagy egy képszerkesztő. Ennek a metódusnak az a hátránya, hogy egyszerre csak egy képernyőképet készíthetünk, és máris mentenünk kell. Ennek kikerülésére használjuk a képlopó beépülőket és alkalmazásokat, melyekből számtalan található az interneten. Vannak egyszerűbbek, de bonyolultabbak is – most egy nehézsúlyú versenyzőt, a Screenshot Captort mutatjuk be azoknak, akik a [Print Screen]-t kevésnek találják.

 

 

Csak észrevétlenül!

A program telepítése sem a megszokott, ráadásul az ingyenes használatért is pár kényelmetlen lépést kell tennünk, ami nem írható a szoftver előnyére. Az ingyenes kulcsból választhatunk félévest vagy hatvan napost, attól függően, vállaljuk-e a fórumregisztrációt vagy sem. A licenc lejárta után – ha megtetszett az alkalmazás – meghosszabbíthatjuk azt, szintén ingyen. Ennyi kalamajka után vehetjük birtokba a programot, és ismerkedhetünk meg igazi mélységével.

 

 

screenshot_captor_capture.png

Számtalan mentési mód közül választatunk képlopás után

 

 

Csendes figyelőhöz méltóan az óra mellé beül egy kis ikonnal és átveszi a hagyományos képlopás funkcióját, tehát a [Print Screen] gomb ezentúl ennek a programnak dolgozik. A gyorsmenüje terebélyesnek mondható, így egy kezdőt talán elriaszthat a sokféle lehetőség. Első lépésként elég megtanulnunk a billentyűkombinációkat a menü tetejéről, aztán képlopáskor jön a meglepetés, hiszen egy segédablakban válogathatunk kedvünkre a kimeneti helyek és formátumok közül. Igazán bő a kínálat, ugyanis a képet rögtön nyomtathatjuk, egy mappába elmenthetjük számtalan típusból csemegézve, vagy a szokásos módon Vágólapra tehetjük. De ha egyik megoldás közül sem tudunk választani, a program főablakába is elküldhetjük utófeldolgozásra. A legérdekesebb viszont a közvetlen levélküldés, amelyet ha jól állítunk be, pár kattintással postázhatjuk a barátunknak a lementett képet.

 

 

Idősebbek is elkezdhetik

A gyorsmenü és a mentés láttán már elképzelhetjük, hogy ha csak ennyi funkciót kaptunk eddig, mi lehet a program többi részében? Egyből megtudhatjuk, ha megnyitjuk a főablakot. Itt egy gyorsszerkesztőt találunk, amelynek érdekessége, hogy egészen pixeles nézetig kinagyíthatjuk az éppen aktuális mentést. A fájlok tárolására is négyféle lehetőséget kapunk, ezekből az egyik a diakép készítése. Ha nem lenne elég a felkínált eszközök tárháza, még kedvenc képszerkesztőnket is felvehetjük, hogy kéznél legyen.



screenshot_captor_screenshot_options.png

Mindenre kiterjedő beállítások

 

 

Pár érdekességet találunk még lejjebb, mint a homályosítót, az árnyékolót vagy a keretet. Kiemelésre használhatunk színes kitöltést, vagy adhatunk hozzá magyarázó szöveget, esetleg képet. A program beállításai közé csak igazán tapasztalt felhasználók nézzenek be, hiszen annyi opciót lehet testre szabni, hogy a grafikusok is elégedetten csettinthetnek. Az igazi extrák közé tartozik a nem négyzetes programablakok helyes lementése, a többképernyős rendszerek támogatása és az aktuális képernyőnél nagyobb objektumok, például egész weboldalak átgörgetős lementése.

 

*

A Screenshot Captor sok lehetőséget kínál a képlopásra, és igazán nem panaszkodhatunk a végeredményre. Ha csak néha mentünk képernyőképet, ez a szoftver talán verébre ágyúval dolognak tűnik, de aki sűrűn kényszerül ablakokat fényképezni, ott igazán nagy segítség lehet.

 

 

Adatok

  • Speciális képlopási lehetőségek, pl. teljes weboldal lementése
  • Közvetlen levélküldés
  • Egyedi szerkesztőablak
  • Bélyegképek készítése
  • Vista alatti működés
  • Féléves vagy 60 napos megújítható ingyenes licenc

 

 

Értékelés

Előny: különleges képlopási módok szerkesztési lehetőséggel

Hátrány: bonyolult licencelés, túl összetett felület, overlay videóból nem lehet képet lopni

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.