Hirdetés

Segít a Google Play Áruház, ha elfogyott a tárhelyed



|

Ha nincs elég tárhely, a szolgáltatás törlésre javasolja a ritkán használt appokat.

Hirdetés

Az okostelefonok minden évben sokat fejlődnek, talán két fontos területet kivéve. Az üzemidő kapcsán nem vagyunk elkényeztetve, és valljuk be, a tárhely terén sem. 

Hirdetés

Bár a 16 GB-os alapmodellek szerencsére lassan eltűnnek, adott esetben a 32 GB-ot (illetve ami ebből rendelkezésre áll...) is könnyű hamar megtölteni. Ilyenkor pedig egy új appot, nagyobb játékot már nem lehet csak úgy telepíteni. 

A Google a helyzeten a Play Áruház egy új eszközével igyekszik valamelyest segíteni: a szolgáltatás tanácsot ad, hogyan szerezzünk vissza némi tárhelyet, ha kevés van. 

Amikor nem elegendő a megmaradt tárhelyünk az új app telepítéséhez, a Play Áruház listába szedi a legritkábban használt appokat, amelyeket törlésre javasol. 

A Google már tavaly nyár óta dolgozott ezen, azonban szélesebb körben csak most válik elérhetővé a felhasználók számára az újítás. 

Az automatikus javaslatok egyelőre csak az appokat érintik, így azoknak akik sok videót vagy fotót tárolnak, a galériában is érdemes takarítaniuk. Persze a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha az ágazatban a 64 GB lenne az alapértelmezett tárhelyméret. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.