Hirdetés

Segítség a böngészőválasztáshoz



|

Az elkövetkező napokban a hazai felhasználók gépein is kopogtatni fog a Microsoft böngészőválasztó képernyője. Kérdések és válaszok a böngészőválasztásról!

Hirdetés

Hamarosan a hazai Windows felhasználók többsége is találkozni fog a Microsoft böngészőválasztó képernyőjével. S mivel a tapasztalatok szerint sokan nem tudják, hogy miről van szó, ezért érdemes tisztába tenni a dolgokat.

 

bongeszov1.jpg


Mi pontosan a böngészőválasztó képernyő?

A Microsoft 2010. március elsején elindította a BrowserChoice.eu weboldalt, hogy az Európai Bizottság 2009 decemberében hatályba léptetett versenytörvényének megfelelve a Windows Európai felhasználóinak megkönnyítse a szabad böngészőválasztást. Ennek megfelelően az érintett képernyő egy böngészőlistát jelenít meg, így megkönnyítve a felhasználók számára e böngészők valamelyikének a telepítését.

Hogyan találkozhatunk vele?

Az XP, a Windows Vista és a Windows 7 felhasználóinak a gépére automatikus frissítésként fog érkezni a Windows Update-en keresztül a böngészőválasztó képernyő, amelyet letöltve és telepítve érvényesíthetünk. Fontos, hogy ez csak akkor történik meg, ha engedélyezve van az automatikus frissítés (alapesetben igen), máskülönben nekünk maguknak kell manuálisan engedélyeznünk azt.

Az újonnan vásárolt gépek esetén pedig az OEM gyártók már mellékelni fogják a Windows rendszerekhez az unió belül a böngészőválasztó képernyőt, így a rendszer első indulását követően már választhatnak a felhasználók, hogy a felkínált lehetőségek közül melyik megoldást akarják használni.

 

bongeszov3.jpg


Végezetül fontos, hogy csak a Windows Update szolgáltatásán keresztül érkező Böngészőválasztót telepítsük! A felugró ablakot ugyanis internetes hackerek is lemásolhatják, hamis másával kártékony programjaikat feltelepítve a gyanútlan felhasználók gépére.

Mit tegyek a telepítés után?

A Böngészőválasztó képernyő elsőként a Windows operációs rendszer újraindítását követően jelentkezik, azon esetben, ha érzékeli, hogy az Internet Explorer az alapértelmezett böngésző. Elhelyezi az Asztalon az ikonját, eltávolítja a Microsoft böngészőjét a tálcáról, és a felugró ablakban jelzi: egy fontos döntést kell hoznunk, böngészőt kell választanunk!

Ha bezárjuk az ablakot, akkor rögtön a voksoló képernyőhöz kerülünk. Normál továbblépés esetén viszont - ha csatlakoztunk már az internetre - akkor kattintsunk az OK gombra, hogy a böngészőben megjelenhessen a választó képernyő. Itt már kiválaszthatjuk a számunkra szimpatikus alkalmazást, illetve a "Később szeretnék gombra kattintva" elodázhatjuk a döntést. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor viszont a következő újrainduláskor automatikusan ismét elindul majd a képernyőválasztó alkalmazás.

Milyen böngészők közül választhatunk? Hogyan döntsünk? Mit tegyek a választás után? A cikk a TechNet Kis- és Középvállalati blogjában folytatódik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.