Hirdetés

Semmisítsd meg a Viber-üzeneteidet

|

A hazánkban is népszerű üzenetküldő segítségével önmegsemmisítő üzeneteket is küldhetünk az ismerőseinknek. Mutatjuk hogyan.

Hirdetés

A Snapchat többek között azért lett igazán népszerű üzenetküldő, mert a továbbított tartalmakat egyik fél sem tudta eltenni későbbre, a beszélgetések privát jellegűek maradtak, hiszen minden megsemmisült. Azóta egyre több üzenetküldő veszi át az önmegsemmisítő, biztonságos üzeneteket, és van ilyen funkciója a hazánkban népszerű Vibernek is. 

Hirdetés

A funkció segítségével olyan titkos üzeneteket küldhetünk az ismerőseinknek, amelyek elkülönített beszélgetésben lesznek továbbítva. Az app riasztást küld, ha bárki megpróbál képernyőképet készíteni a beszélgetésről, bár ezt elméletben tiltja is a program. Az elküldött üzeneteknek lejárati dátuma van, ezt mi magunk állíthatjuk be. Egy üzenet lejárhat másodperceken, órákon belül, vagy egy hét alatt. Hogyan lehet ilyet küldeni? Mutatjuk. 

Ahhoz, hogy önmegsemmisítő üzeneteket küldhess a Viberen, fontos, hogy neked és a fogadó félnek is a legfrissebb alkalmazás legyen fent az okostelefonján. Ha valaki elavult verziót használ, akkor a Viber egy figyelmeztetésben közli, hogy nem lehetséges effajta üzenetet küldeni - de normál üzenetben bárkit megkérhetsz, hogy frissítse az appot. 

Az első lépés, hogy nyomj a jobb alsó sarokban található új üzenet gombra. A megjelenő ablakban felül lesz egy [új titkos csevegés] sor, erre kell ráböknöd. Ezután válaszd ki a névjegyeket, akiket szeretnél bevonni a beszélgetésbe. Természetesen egy embert is elég kijelölnöd. Ha ez megvolt, nyomj a jobb felső sarokban lévő pipára. 

Ezután betöltődik az új beszélgetés, amelyben a gépelést egyből elkezdheted. Ha nem állítasz be időzítőt a megsemmisítéshez, akkor a Viber ezt megteszi automatikusan. Alapértelmezésben az időzítő egy perces, illetve mindegy, hogy ki készít képernyőképet, a Viber a beszélgetés közben figyelmeztet majd erre téged. 

Az egyéni időzítő beállításához nyomj az üzenetírás melleti kis szürke órára: 1, 5, 10 és 30 másodperc mellett 1, 5, 10, 30 percet, 1, 3, 5, 12 órát, 1 és 3 napot, valamint 1 hetet választhatsz. Ki is kapcsolhatod a funkciót, ha nem akarod eltüntetni az üzenetet. A változtatáskor a címzett mindig értesítést kap, hogy milyen hamar tűnnek el az üzenetek. Természetesen képet, matricát, emojit, videót ugyanúgy küldhetsz a titkosított csevegések során is. 

A titkosítás tényét jelzi a lakat a chatlistában, illetve a beszélgetés színe is eltérő. Szükség esetén el is rejtheted az ilyen beszélgetéseket.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.