Hirdetés

Servo komponensek kerülnek a Firefoxba



|

Jövőre megérkeznek az első Rust nyelven írt kódok a böngészőbe.

Hirdetés

A jelenlegi tervek szerint jövőre komolyabb motorháztető alatti újításokat kap majd a Firefox. A végfelhasználók számára legfontosabb újítást az Electrolysis jelenti, az évek óta folyamatban lévő fejlesztés integrációjával a többi modern böngészőhöz hasonlóan végre a Firefox is külön folyamatokban futtatja majd a megnyitott füleket. Sajnos ez csak a jelenlegi beépülőrendszer kikukázásával valósítható meg, így a funkcionalitás elérhetővé válásával párhuzamosan lényegében a Chrome-hoz készült beépülők használatára áll át a böngésző.

Hirdetés


A távolabbi jövőben ennél nagyobb szabású változtatások vannak kilátásban, hiszen a Mozilla jó ideje dolgozik a jelenlegi Gecko böngészőmotort idővel teljesen leváltó Servón. Ugyan a váltás 2016-ban garantáltan nem fog megtörténni, de jövőre már bekerülnek a Servo egyes elkészült komponensei a Firefoxba. A böngészőt használók ebből várhatóan semmit sem vesznek majd észre.


A Servo érdekessége, hogy teljes mértékben a Mozilla által fejlesztett Rust programozási nyelven készül. A kor követelményeinek megfelelő Rusttal hatékonyan kihasználhatóak a többmagos processzorok, továbbá a jelenleginél sokkal biztonságosabb szoftverek készítésére nyújt lehetőséget.


(Forrás: Ghacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.