Hirdetés

Sínen vannak a Firefox kritikus fejlesztései



|

Jövőre megkezdődik a Gecko motor moduljainak lecserélése.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy a belátható jövőben végre megkezdődik a Mozilla Firefox teljes felújítása, amelynek köszönhetően sokkal gyorsabbá és biztonságosabbá fog válni a böngésző. A Project Quantum kezdeményezés keretében a Mozilla  munkatársai a böngésző alapvető architektúráját kívánják teljesen modernizálni, méghozzá a meglévő Gecko motor feldolgozómoduljainak fokozatos lecserélésével.


Hirdetés


Erre nagy szükség van, ugyanis az éppen bevezetés alatt álló többszálúsított működési mód ellenére a Firefox fundamentális szinten továbbra is egy 90-es évekbeli technológia. A Mozilla végső célja, hogy a böngésző képes legyen kiválóan skálázódni a futtató eszközök processzormagjain, a lehető legteljesebb mértékben kihasználja a GPU-gyorsításban rejlő lehetőségeket, továbbá általánosságban véve biztonságosabbá váljon. 2017 végéig várhatóan számos nagyon fontos újítás kerül be a Firefoxba, amelyek látványosan növelik majd a böngésző sebességét.



A Project Quantum számos különböző forrásból származó és apropóból készült fejlesztést fog össze, a legfontosabbak a Servo böngészőmotorból lesznek átemelve a Geckóba. A Servo érdekessége, hogy teljes mértékben Rust programozási nyelven készül, amelyet már alapvetően a párhuzamosított alkalmazások könnyű írására terveztek. Ezen felül rendkívül biztonságos is, a Rustban írt programokat például közel lehetetlen puffertúlcsordulásos malőröket kihasználva támadni.


(Forrás: Mozilla Tech, Tom's Hardware | Nyitókép: Kārlis Dambrāns)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.