Hirdetés

Skype-ot imitál a trójai



|

Újabb alattomos féreg a láthatáron.

Hirdetés

Villu Arak, a Skype szóvivője hívta fel a figyelmet a féregre, mely elküldi a felhasználó Skype-hoz kapcsolódó adatait, illetve minden más felhasználónevet és jelszót, amelyet az Internet Explorerben talál. A böngésző lokálisan is tárolja a jelszavakat az „autocomplete" funkcióhoz, ehhez pedig más szoftverek is hozzáférhetnek - mondta el Chris Boyd, a FaceTime Communications biztonsági vezetője.

 

 

screen1a.png
 

 

 

A 65404-SkypeDefenderSetup.exe indítás után a Skype belépőablakát imitálja szinte teljesen pontosan - csak a belépőgomb tér el a megszokottól. Be lehet írni a belépéshez szükséges adatokat, de semmilyen más funkció nem működik.

 

A trójai kéretlen leveleken és azonnali üzenetküldő programokon keresztül érkezik. Mivel emberi közreműködésre is szüksége van, szerencsére még nem tudott igazán széles körben elterjedni.

 

A Skype, a világ talán legkedveltebb VoIP szoftvere gyakran van kitéve támadásoknak - pont népszerűsége okán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.