Hirdetés

Smart Defrag 3 - töredezettségmentesítés Windows 8 alá



|

Az IObit szoftvere arról is gondoskodik, hogy a "metrós" appok gyorsabban induljanak.

Hirdetés

A Smart Defrag neve már nem ismeretlen azok számára, akik többre vágynak töredezettségmentesítés terén a Windows operációs rendszerek gyári megoldásától. Az IObit legújabb verziója most még hatékonyabb töredezettségmentesítést ígér a HDD-k számára, amik emiatt gyorsabban tölthetik be a fájlokat és jobb teljesítményt nyújthatnak. 

Hirdetés

A szoftver hármas főverziójának legfőbb újdonsága talán az úgynevezett Windows Metro App. A funkció kizárólag Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszerek alatt használható, a lényege pedig az, hogy kifejezetten a "metrós" alkalmazások gyorsítására koncentrál ilyenkor a program. 

 

 

A háttérben ezúttal egy teljesen új motor dolgozik a merevlemezünk optimalizálásán. Ennek hála nagyjából 50 százalékkal gyorsabban működik az elődjénél kisebb erőforrás-igényű Smart Defrag 3. A gyorsulás ellenére persze joggal merül fel a kérdés, hogy hányan tartják vajon ezt fontosnak? Elvégre az újabb Windowsok a háttérben is boldogulnak a feladattal, nekünk egyáltalán nem kell töredezettségmentesítésre gondolnunk. Az IObit saját felmérései alapján úgy tűnik, mégis szeretjük karbantartani a gépünket: a Windows 8 és 8.1 felhasználóinak 40 százaléka gondolja úgy, hogy ez az egyik legjobb mód a teljesítmény megőrzésére. De megéri ehhez egy külön programot használni?

A megújult felhasználói felület mellett a mélyben is voltak még további változtatások a Smart Defrag 3-ban. Gyorsult az elemzés és a töredezettségmentesítés is, maga a programablak pedig ezúttal egyedileg átméretezhető. A Modern UI alá telepített appok optimalizálása eközben úgy történik, hogy a program a napi használatból felgyűlt naplófájlokat defragolja - az eredmény az, hogy az appok valamivel gyorsabban indulnak el ezután. 

 

 

Szintén a hatékonyságot növeli a mélyelemzés funkció, amelyet az Advanced SystemCare 7-ből korábban már megismerhettünk. Ezzel még a töredezettségmentesítés előtt megszabadulhatunk a szemétnek tartott, felesleges fájloktól. 

A gyári töredezettségmentesítőtől ezzel jóval többet kínáló szoftver természetesen a Windows 8 és 8.1 mellett Windows 7, Vista és XP alatt is működik. Az erőforrásigények miatt nem kell túlságosan aggódnunk, a Smart Defrag 3 egy őskövületen is elfut: elég neki 256 MB RAM és 30 MB szabad hely a merevlemezen. 

 

 

Amiért leginkább érdemes lehet egy próbát tenni a Smart Defrag 3-mal - azon a tényen kívül, hogy a program teljesen ingyenes -, az, hogy a fájlok priorizálása funkció a gyakran használt fájlok hatékony elhelyezésével még tovább gyorsíthatja a gépünk használatát. Az már csak egy bónusz, ha szeretjük a Windows 8-as appokat, ebben az esetben ugyanis most már azok elindulását is gyorsíthatjuk. Ezeket a tényeket összegezve elmondható, hogy az optimalizálóprogrammal mindenképp többet kapunk, mint a beépített megoldással. A Smart Defrag 3 ingyenesen letölthető az alábbi linken keresztül

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.