Hirdetés

SmartDefrag: háttérbe a töredezettségmentesítőt!



|

Legtöbben nem szeretnek töredezettségmentesíteni. Nekik találták ki e programot!

Hirdetés

A töredezettségmentesítés nem a legkedveltebb rendszerszolgáltatás, mégis szükségünk van rá, hiszen a folyamatos karbantartással gépünk lassulása előzhető meg. Sajnos a Windows beépített töredezettségmentesítő programja nem túl kapkodós darab, ráadásul futása közben nem jó más programokat indítani. Természetesen használhatunk külső cégek által készített alkalmazásokat is, amelyek gyorsabbak, hatékonyabbak, ráadásul a háttérben is futtathatók, de a legtöbbjükért fizetnünk kell. Az IObit rájött, hogy egy kis reklámért cserébe ingyen is adhatná töredezettségmentesítőjét, ezért a SmartDefraget személyes használatra bárki fizetés nélkül veheti igénybe.

 

sd_smartdefrag.jpg

 

Kézzel egyszerűbb?

Magyar nyelvű telepítést is választhatunk, és magát a programot is használhatjuk így, de az ékezetes betűkel, pár angolul hagyott mondattal és egyes fogalmakkal gondjaink adódhatnak a kezelőfelületen. Eltekintve az ingyenes használatot lehetővé tévő reklámsávtól, a külsővel hamar megbarátkozhatunk, a fontosabb műveletek és beállítások egyszerűen átláthatók és elérhetők. A főablakban megnézhetjük, hogy merevlemezünk mennyire optimalizált, valamint mely funkciók vannak bekapcsolva (automatikus és időzített karbantartás). A gyors áttekintés után következhet a program felfedezése: mit tehetnénk a hatékonyabb használat érdekében? Elsőként a kézi megoldást ajánlja a szoftver, ahol kielemezhetjük az aktuális állapotot. Valószínűleg nem fog tetszeni a végeredmény, főleg, ha a felbukkanó statisztikákat nézzük meg. Ha van egy kis szabad időnk, el is indíthatjuk a műveletet, amely alapértelmezés szerint csak a fájlokat egyesíti, az üres területeket nem érinti. Persze átállíthatjuk még hatékonyabb munkavégzésre, de akkor gépünk teljesítménye is visszaesik erre az időre. Ha régi szokásunk szerint éjszakára hagyjuk ott dolgozni, akkor sem kell a gépet reggelig járatni, hiszen a végén akár ki is kapcsoltathatjuk a programmal. A meghajtók külön-külön is karbantarthatók, de egy gombnyomásra akár az összesre is kérhetünk javítást.

 

 

sd_defrag.jpg

Egyetlen gombnyomással ellenőrizhetjük az állományok állapotát



Csendben és halkan

 

A SmartDefrag egyik ütőkártyája az automatikus mód, amely a háttérben figyelve folyamatosan dolgozik. Nagyon szerény igényű, a processzort egyáltalán nem fogja vissza, a memóriából is viszonylag keveset igényel, a merevlemezeket sem terheli le túlságosan. Felmerül az újabb kérdés: akkor hogyan teszi a dolgát? A tálcán folyamatosan fut, és figyeli a processzor teljesítményét. Alapértelmezés szerint, ha a terhelés meghaladja a 20 százalékot, akkor ideiglenesen leáll a művelet. Ez a beállítás kézzel bármikor módosítható, hiszen egy grafikus vagy videós számára ez az érték alacsonynak számíthat. Egy átlagos használatú gép esetében viszont érdemes változatlanul hagyni, hiszen a háttérben folyamatosan megtörténhet az optimalizálás, mégsem veszünk észre belőle semmit. Egy másik hasznos funkció az időzített töredezettségmentesítés: ha vendégségbe megyünk, vagy esetleg éjszakára bekapcsolva hagyjuk a gépet, akkor nem kell kézzel elindítanunk, csak állítsuk be, mikor kezdje a folyamatot. A művelethez a Windows ütemezési szolgáltatását veszi igénybe, tehát ha ezt esetleg kikapcsoltuk volna, engedélyeznünk kell.

 

 

sd_cpu.jpg

Beállíthatjuk a processzor teljesítményének figyelését a háttérben való futtatáshoz


 

Adatok

  • Automatikus és kézi futtatás
  • Háttérben történő töredezettségmentesítés
  • Teljes és részleges végrehajtás
  • Ütemezett indítás
  • Magyar felület
  • Ingyenes (adware)

 

Értékelés

Előny: háttérben történő töredezettségmentesítés

Hátrány: a magyarítás időnként hibás

Teljesítmény: 85

Szolgáltatás: 90

Ár/érték: 100

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.