Hirdetés

Snowden nem szereti a Google üzenetküldőjét



|

Edward Snowden mindenkit arra buzdít, hogy ne használja a Google Allo üzenetküldőjét.

Hirdetés

Nemrég végre a Google másik új kommunikációs appja, az Allo is megérkezett. A tesztelők és a felhasználók többsége egyelőre csalódott, Edward Snowden azonban azt szeretné, ha a felhasználók törölnék, és többé el sem indítanák a Google üzenetküldőjét. 

Hirdetés

Snowden mindenkit arra biztat, hogy szabaduljon meg az Allótól, amely szerinte egyenlő a Google megfigyelő tekintetével. 

A szolgáltatás bejelentésekor a Google még azt állította, hogy az adatokat és a beszélgetési naplókat nem tárolnák örökké a Google szerverein, illetve bármilyen begyűjtött adat anonim lenne, így nem lenne senki sem lekövethető. Ezzel igazi világsikernek ígérkezett az üzenetküldő. 

A gyakorlatban azonban a mesterséges intelligencia-alapú Assistant funkciónak el kell olvasnia az üzeneteket ahhoz, hogy tippeket adjon. Ez pedig azt jelenti, hogy a Google is el tudja, majd így megfelelő engedélyezés mellett bármelyik hatóság. 

Bár az Allo egyáltalán nincs hátrányban a többi üzenetküldő adatkezelésével szemben, és hackerbiztosnak mondható, maga a Google és a kormányszervezetek mégis hozzáférhetnek a privát adatokhoz, ami Snowden számára elfogadhatatlan. 

Az app rendelkezik inkognitómóddal is, ami a Snowden kedvencének számító Signal módszereit alkalmazza - de ennek ellenére nem győzte meg Snowdent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.