Hirdetés

Sok patchet hozott a márciusi hibajavító kedd



|

Meglepő módon az Adobe nem frissítette a Flash lejátszót.

Hirdetés

Tegnap a Microsoft és Adobe megtartották a havi szokásos hibajavító keddjüket, amelynek keretében rengeteg javítást adtak ki a támogatott termékeikhez. Nagy meglepetést okozva az Adobe nem frissítette a hírhedt Flash plugint, viszont a Reader és Acrobat alkalmazásait használók nem felejtsék el telepíteni a tegnapi javításokat.

Hirdetés


A Microsoft összesen 13 hibajavító csomagot tett elérhetővé, ezekből 5 kritikus, 8 pedig fontos besorolást kapott. A kritikus patchek a Windows, Internet Explorer és Edge termékeket érintik, míg a fontosak a Windows, Office, .NET Framework és szerver szoftverek hibáit foltozzák. A Windows 10-hez tegnap kiadott KB3140768 kumulatív frissítéssel márciusban már a második alkalommal ugrott meg az OS verziószáma, az aktuális változat a build 10586.164 jelet viseli.


A Windows 10 build 10586.164 újításai:

- jobb támogatás a Bluetooth-os és hordható eszközökhöz, a névjegyeket kezelő alkalmazásokhoz;

- javult az alkalmazások telepítésének megbízhatósága, a Narrátor működése;

- javult a hibernáció, az alkalmazásokban a tartalombevitel, továbbá a frissítések letöltésének és telepítésének teljesítménye;

- javítva lett egy hiba, ami megakadályozta a Windows 10-ből Xboxba való bejelentkezést;

- javítva lett egy sérült médiafájlok lejátszásával létrehozható sérülékenység;

- az Edge PDF-olvasója távoli kódfuttatásra adott lehetőséget;

- különféle hibajavítások a .NET Frameworkben, az Internet Explorer 11-ben és a hálózatkezelésben;

- további biztonsági javítások a következő modulokban: Microsoft Edge, Internet Explorer 11, USB driver, kernelmódú meghajtók, .NET Framework, betűtípusok, OLE, másodlagos bejelentkezés, PDF-megjelenítő, Adobe Flash Player.


(Forrás: Neowin, Microsoft | Nyitókép: Steven Zwerink)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.