Hirdetés

Biztonságosabb lesz a Chome 33



|

A Google automatikusan letiltja Windowson az ismeretlen bővítményeket.

Hirdetés

Tavaly novemberben a Google bejelentette, hogy a Chrome böngészőjének Windows operációs rendszeren futó változatában sok problémát okoznak a belegyezés nélkül telepített, egyes esetekben kártékony bővítmények. A felhasználók proaktív védelme céljából éppen ezért úgy döntöttek az illetékesek, hogy a Microsoft platformján csak és kizárólag a hivatalos programboltból beszerzett bővítményeket futtathatja majd a böngésző.

Hirdetés


A változtatás a Chrome következő verziójában fog életbe lépni, ráadásul visszamenőleges hatállyal: a 33-as főváltozatra való frissítéskor a szoftver átnézi a kiegészítőket, majd kikapcsolja a nem Áruházból beszerzetteket. A felhasználók erről értesítést kapnak, de manuálisan visszakapcsolni nem tudják majd letiltott beépülőket.


Természetesen fejlesztői módban a programozók továbbra is betölthetik a nem felismert bővítményeket, továbbá a vállalati felhasználók esetében a rendszergazdák képesek lesznek kivételeket megadni. A böngésző Mac OS X, Linux és ChromeOS rendszereken futó változatát nem érinti a változtatás.


(Forrás: The Next Web, Google | Fotó: Guy Sie)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.