Hirdetés

Sothink Tree Menu 2.9



|

Egyszerűen hozhatunk létre javascriptes navigáló menüt weboldalunkra.

Hirdetés

Ha weboldal-szerkesztésbe kezdünk, vagy éppen a jelenlegit szeretnénk feldobni egy navigációs panellel, akkor megírhatjuk kódban, vagy használhatunk rá célprogramot. Ez utóbbi nagyban megkönnyíti a munkánkat, hiszen számtalan előre elkészített sablonból választhatunk, könnyen átírhatjuk a paramétereket és a végén egy kész kódot kapunk, amit csak be kell illeszteni. Ezzel a megoldással számtalan sor kódolását spórolhatjuk meg, a ráfordított időről nem is beszélve.

 

 

sothink_tree_menu_.jpg



A Sothink alkalmazásai között két megoldás is akad, a DHTML Menu és a Tree menu. Az előbbivel vízszintes, az utóbbival függőleges menüszerkezetet hozhatunk létre, ami főleg a portálfelépítésű oldalakon jöhet jól. A két alkalmazás szinte csak ebben különbözik, másban nem, ezért ez utóbbit teszteltük a GiveAwayOfTheDay.com oldal jóvoltából.

 

Pár kattintás

A program felülete a kényelemre rendezkedett be és a kezdőknek is sok segítséget nyújt. Az első lépésben például varázslóval választhatunk a meglévő sablonból olyat, amely a weblapunk külsejéhez a legközelebb esik. Természetesen kezdhetünk üres oldallal is, de az ismerkedési időben célszerű egy előre elkészített szerkezetet kipróbálni. Betöltés után valóban pár kattintással elkészíthetjük az új menüt, de a program logikáját nem lehet olyan gyorsan elsajátítani. Ez abból adódik, hogy két helyen vannak a szükséges paraméterek (jobb oldalon és alul). A mintakép folyamatosan frissül, az összes változást nyomon követhetjük, amit módosítunk. Ha nem tetszik a kínálat, vagy van már DHTML-menü állományunk, akkor azt is importálhatjuk további szerkesztésre. A testre szabást segíti a sablonok közötti stílusok másolása, tehát kombinálhatjuk egymással a meglévő kereteket, színeket, betűformákat.

 

 

sothink_tree_menu_startup.png

Induláskor számtalan sablonból válogathatunk


 

Amikor elkészülünk a végeredménnyel, nincs más teendőnk, mint beágyazni a weboldalba. Ebben szintén egy varázsló vezet végig többféle lehetőséggel, például készíthetünk JavaScript állományt, valamint megkapjuk a weboldalba beillesztendő kódot és fájlokat kézi szerkesztésre. Amennyiben még utólag szeretnénk módosítani a weboldalunkon, külön is lementhetjük egy megadott helyre a menühöz tartozó elemeket.

 

Menüextrák

A szerkesztő pár olyan pluszlehetőséget is tartalmaz, amelyekkel kezelhetőbbé tehetjük weboldalunkat. Az egyik ilyen szolgáltatás a Google webhelytérkép (SiteMap) készítője, segítségével XML állományt hozhatunk létre pár kattintással. Mindössze a webcímet kell megadnunk, majd azokat az adatokat, amelyekkel befolyásolhatjuk a kereső működését. A végeredményt egy mintaablakban tekinthetjük meg és menthetjük el.



sothink_tree_menu_sitemap.png

A Google számára oldaltérképet is készíthetünk


 

Egy másik eszköz az oldaltérkép létrehozására szolgál, ami főleg akkor hasznos, ha a weboldalunkat könnyen áttekinthetővé szeretnénk tenni. Itt szintén több stílusból válogathatunk, de egyedi CSS állományt is megadhatunk. Hasznos kiegészítő még a keresőbarát kód elkészítése, hiszen a weboldalakhoz manapság ez elengedhetetlen, ha azt szeretnénk, hogy a weboldalt hamar megtalálják külső helyekről. Ezt egyszerűen csak be kell illesztenünk a megfelelő helyre, a kód rejtve lesz.

 

 

Adatok

  • JavaScript alapú menükészítő
  • Google oldaltérkép készítése
  • SEO-kód létrehozása a menühöz
  • Oldaltérkép generálása
  • Sablonok sokasága
  • Weboldalba történő exportálás
  • Vista alatti működés

 

Értékelés

Előny: pár kattintással látványos menüszerkezetet hozhatunk létre

Hátrány: otthoni felhasználóknak drága

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.