Hirdetés

Spamihilator 0.9.9



|

„Vásároljon Viagrát még ma!” Ugye ismerős a felhívás? De említhetnénk a „Kattintson a linkre ingyen filmekért!” címet is. Hogyan szabadulhatnánk meg a legkönnyebben az ilyen reklámoktól?

Hirdetés

 

Mostanság a levelezőszerverek szűrőinek hála egyre kevesebb reklámmal van tele a postaládánk. Előfordul néha, amikor túlbuzgók ezek a szűrők, de sajnos így is átcsúszhat pár szemét a letöltések során. Ha olyan kiszolgálóra csatlakozunk, ahol nincs reklámmentesítés, vagy csak egyszerűen saját magunk szeretnénk kontrollálni az összes levelünket, kiváló megoldást nyújt a Spamihilator. A használata egyszerű, könnyen kitanulható, magyarul is használhatjuk, a legtöbb levelezőprogrammal békességben él – mi kellhet még?

 

 

Fejlett szószűrűvel és részletes beállításokkal harcolhatunk a spam ellen

 


Alapos tisztítás

 

Az egyik legjobb spamszűrő programmal lesz gazdagabb a gépünk, ha telepítjük ezt az alkalmazást, és ez tényleg nem túlzás! Már az első lépésekben egy szinte teljes listát kapunk a támogatott levelezőprogramokról, amelyekbe egy kattintással bevihetjük a szükséges módosításokat. Ennek végeztével máris tehetünk egy kísérletet arra, hogy miképpen fogja el a nemkívánatos leveleket a szoftver a letöltés során. A Spamihilator a háttérben működik – köztes rétegként épül be a kiszolgáló és a levelező közé. Átírja a POP3-címet, egy helyi szervert hoz létre, és még a letöltés előtt ránéz a leveleinkre. Csak azokat az üzeneteket engedi letölteni a gépünkön lévő alkalmazásba, amelyeket tisztának tart. Ezzel a módszerrel megduplázódhat ugyan a kézbesítési idő, de valóban alapos válogatást kapunk. A fennakadt leveleket az alkalmazás a saját Lomtárába gyűjti össze, ahonnan kiszedhetjük a valódi üzeneteket, és akár fejléccel együtt betekinthetünk mindegyikbe. A reklámmentes leveleket megjelölhetjük, vagy betaníthatjuk a programot a Gyakorlótérben, hogy legközelebb ne akadjon fel olyan levél a listánkon, amilyet megjelöltünk.

 

 

Sok levelezőklienst támogat a Spamihilator

 

 

Fiókkezelés

 

Bár a legtöbb ismert levelezőalkalmazást támogatja, a listán még nem találhatjuk meg a Windows Live Mailt. Nem kell elkeserednünk, ugyanis az egyéb típusú levelezőt választva megkapjuk a szükséges adatokat. Ezeket lecserélve máris védettebbnek érezhetjük a fiókunkat. Természetesen ugyanígy a többi, „ismeretlen” klienst is felvértezhetjük a spamek ellen. A program beállításai között szabályozhatjuk a szűrő erősségét, vagy megadhatjuk a beépülők sorrendjét, ezáltal többrétegű válogatáson futhatnak át a levelek. A káros csatolmányok listájához újabbakat vehetünk fel, egy újabb típus megjelenésekor két kattintással kizárhatjuk a gépünkről a fájlkiterjesztést. Az alkalmazás DCC-kiszolgálókhoz kapcsolódik, tehát a közösség által spamnek minősített levelek máris fennakadnak a hálón. Ha speciális szavakra szeretnénk szűrni, akkor kellemes meglepetésként érhet a már feltöltött adatbázis, de természetesen bővíthetjük a listát. Végül ne feledkezzünk meg a statisztika ablakról sem, amelyen büszkén mutogathatjuk ismerőseinknek, hogy mennyi szemetet dobott ki a program.

 

 

Még letöltés előtt megtekinthetjük a kidobásra szánt szemetet

 

 

A sok felesleges levél megkeseríti a munkánkat, de így könnyen, és hamar kiszűrhetjük azokat. A külön letölthető magyar nyelvű felület a kezdőknek nagy segítség lehet. A program használatának elején a szűrőt még tanítani kell kicsit, de utána már tényleg szinte rá sem kell néznünk a Lomtárra. Egy idő után akár a kiszolgálóoldali szűrést is kikapcsolhatjuk, ha kellően merészek vagyunk. Ezért a Spamihilatort csak ajánlani tudjuk, nemcsak otthonra, hanem akár munkahelyekre is!

 

 

Adatok

  • Szemétválogatás még letöltés előtt
  • Tanítható szűrő
  • DCC-kiszolgálókon történő ellenőrzés
  • Fekete- és fehérlista
  • Beépülők a nagyobb hatékonyság érdekében
  • Egyéni szabályok létrehozása
  • Fejlett szószűrő
  • Magyar felület
  • Fejlesztő: Michel Krämer
  • Ár: ingyenes
  • Web: www.spamihilator.com

 

 

Értékelés

Előny: az egyik legjobb levélszemétszűrő, könnyen tanítható

Hátrány: nem támogatja automatikusan a Windows Live Mailt, a magyarítást külön kell letölteni

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.