Hirdetés

Spammel bombázzák a Dropbox felhasználóit



|

Nem zárható ki, hogy a Facebook, az Apple és a Microsoft után a Dropbox az új áldozat.

Hirdetés

A Dropbox felhasználói közül egyre többen jelentik, hogy kéretlen levelek árasztják el az egyedi postafiókjukat, amelyet a felhő-alapú tárhelyhez regisztráltak. Az eset már csak azért is igazán aggasztó, mert a Dropbox már tavaly is egy igen kényes biztonsági hiba áldozatává vált.

A felhasználók közül sokan jelezték, hogy olyan e-mail címre kapnak tömegével spamet, amelyet kizárólag a szolgáltatáshoz regisztráltak, és sehol máshol nem adnak meg. Általában a hamis Paypal üzenetekkel telik meg az emberek postaládája. Az elmúlt héten napról-napra emelkedett a panaszos felhasználók száma.

A Dropbox válasza az volt, hogy elképzelhető, hogy ez a 2012-es biztonsági baki újabb következménye, azonban elindították a vizsgálatot az ügyben. A vállalat nem hiszi, hogy újabb adatszivárgás állna a mostani spamáradat hátterében, azonban nem zárta ki arra hivatkozva, hogy a nagyobb cégeket - Facebook, Apple, Microsoft, stb. - sorra érték mostanában a sikeres támadások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.