Hirdetés

Spammerek használják a Dropbox URL-rövidítőjét



|

Óvatosságra int a Symantec, ugyanis aljas személyek élnek vissza a népszerű Dropbox egyik funkciójával.

Hirdetés

A Dropbox nem véletlenül az egyik legnépszerűbb felhő alapú szolgáltatás, hiszen gyakorlatilag bármelyik eszközről elérhető, és segítségével villámgyorsan oszthatjuk meg fájljainkat az eszközök között, vagy akár más személyekkel is. A program által Public mappába pakolva anyagainkat a helyi menüből előhívható menüponttal kimásolhatjuk az azokra mutató linket, és az arra való navigálással máris tölthető a kívánt fájl.

Vigyázni kell azonban, mindig érdemes megnézni, hogy kitől kaptuk a linket. A Symantec jelentése szerint ugyanis egyes spammerek arra használják a szolgáltatást, hogy kéretlen anyagokat küldjenek nekünk. A linkek általában egy képre mutatnak, a képen pedig egy újabb URL szerepel, amire navigálva bizonyos orvosi termékeket vásárolhatunk meg. Nick Johnston, a Symantec vezető szoftverfejlesztője megnyugtat mindenkit, a 48 óra alatt elcsípett 1200 URL listáját továbbították a Dropbox üzemeltetőinek, így nemsokára megoldódik ez a probléma. Addig is legyünk óvatosak, és csak olyan linkekre kattintsunk, amelyek érkezését vártuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.