Hirdetés

Spórol az árammal az Internet Explorer 9?



|

A Microsoft mérnökeinek a vizsgálata alapján a böngészők közül szoftverüknek a legalacsonyabb az áramfogyasztása.

Hirdetés

Az Internet Explorer 9 már több tesztben is elsőségre tett szert. A SunSpider tesztje alapján például  a legsebesebb JavaScript feldolgozó alrendszerrel rendelkezik, az NSS Labs - Microsoft által szponzorált - vizsgálata alapján az Internet Explorer 9 nyújtja a legjobb védelmet a megtévesztő célú kártevőkkel szemben, végezetül a W3C korábbi versenyén a Microsoft megoldása bizonyult a legeminensebb tanulónak. Ezekből a tesztekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni: azóta a versenytársak is előálltak az újabb böngészőikkel, a HTML5 is tovább formálódott és így tovább. Ráadásul a sok elsőség ide vagy oda a felhasználók a letöltési adatok szerint inkább a Firefox 4-re szavaztak.

A Microsoft a jelek szerint egy újabb területet talált, ahol böngészője a legjobb lehet: az energiafelhasználást. Az MSDN blogján közzétett, egy a redmondi szoftvercég mérnöke által készített teszt szerint a modern böngészők közül összességében az Internet Explorer 9 fogyasztja a legkevesebb energiát, és így nemcsak spórol az árammal, de hosszabb üzemidőt is biztosít az akkumulátorról működő hordozható gépek számára.

 

 

 

 

A böngésző előnye főként azon Galactic elnevezésű HTML5-ös alkalmazással jött össze, amelyet az IE9 teszt oldalán tettek közé, és amelyet vélhetően az Internet Explorer 9-re optimalizáltak. Budapesti látogatásán legalábbis John Hrvatin kérdésünkre egyértelműen nem cáfolta annak a lehetőségét. Emellett a híroldalak olvasásánál is szemet szúr az Internet Explorer 9 előnye, ám az MSDN szakembere azt nem részletezte, hogy pontosan mely oldalakat nézték meg, s így e részeredmény is könnyen kétségbe vonható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.