Hirdetés

Start Menu 7



|

Ahány fajta Windows, annyiféle Start menü. Többféle alternatív megoldás látott már napvilágot ezek kiegészítésére, de a Start Menu 7 mégis egyedinek mondható.

Hirdetés

A Start menü a Windows 95 óta minden operációs rendszerben átalakult. A több táblás programlista-elrendezés kiegészült a gördíthető lehetőséggel, majd az XP-ben megjelent a kétpaneles verzió, amit a Vista és a Windows 7 rendszerekben továbbfejlesztettek. Bár sokan vágynak vissza a klasszikus felépítésre, közben megjelentek olyan alternatív lehetőségek is, amelyekkel gyorsabban vagy egyszerűbben tudjuk indítani a programjainkat. A Start Menu 7 szintén ez utóbbi kategóriába tartozik, ugyanis nagyon érdekes kiegészítésekkel és apróságokkal szolgál.

 

 

 

 

Gyorsan – ingyen

 

Kétféle kiadásban létezik az alkalmazás: egy ingyenes és egy fizetős verzióban. Az ingyenesből csupán pár kényelmi funkció hiányzik, de így is sok hasznos lehetőséget kapunk. A program indítása után megváltozik a Start menü kinézete: egy hatalmas ablak nyílik meg, amelyben a fő elemek diszkréten, a bal alsó sarokban helyezkednek el. A nagy terület egyik oka, hogy egyes esetekben több füles elrendezésből is válogathatunk, mint például a Programsnál. A másik ok, hogy néhány korábbi funkció szintén menüként érhető el, mint például a Vezérlőpult vagy a helyi meghajtók tartalmai. Ez utóbbi előnye, hogy külön böngésző nélkül elérhetjük a teljes könyvtárszerkezetet és a fájlokat. A menü mérete a jobb felső sarokban kisebbre vehető, de ilyenkor akár túlzsúfolt felületet is kaphatunk. Ami főleg az XP-felhasználóknak hasznos funkció, hogy a közvetlen keresés a menü alján kapott helyet (miként a Vista vagy Windows 7 esetében). De nemcsak fájlokat és parancsikonokat találhatunk meg, hanem akár az interneten is kereshetünk, vagy közvetlenül parancsokat is futtathatunk ebből a szövegmezőből.

 

 

A kilépés ablaka az összes elérhető lehetőséget felkínálja

 

 

Többet és többet

 

A lista elemeihez hozzárakhatunk újabb mappákat és funkciókat, illetve eltávolíthatjuk a felesleges elemeket. A rendezés a húzd és ejtsd módszerrel lehetséges, a sorrenden bármikor módosíthatunk. A hagyományos kikapcsolási funkciókon kívül egy speciális kilépőablakot is kapunk, amelyben az összes lehetőség elérhető. A beállítások és egyéni billentyűkombinációk módosításához varázsló nyújt segítséget, itt adhatjuk meg a keresőmotorokat is a jobb találatok érdekében. Végül még egy hasznos kiegészítőt találunk: akik egerezés helyett inkább a billentyűzetet használják, azok az egyes elemek eléréséhez segítséget is kérhetnek.

 

 

Varázslón keresztül állíthatjuk be a program paramétereit, ahogyan a keresőmotorok használatát is

 

 

Természetesen a menü külseje átszabható az előre elkészített témák alapján, ha túl sötét lenne az alapértelmezett szín. Amennyiben ennyi lehetőség nem lenne elég, akkor a PRO verzió mellett is dönthetünk, amely olyan pluszszolgáltatásokat nyújt, mint a programok eltávolítása közvetlenül a menüből a jobb egérgomb segítségével, vagy az egykattintásos indítás. Ez utóbbi esetben nem kell a menü saját könyvtárában megkeresnünk a főprogramot, azt igyekszik helyettünk megtalálni a Start Menu 7. Ilyenkor a mappa ikonja lecserélődik a programéra. Szintén a fizetős csomag része a jobb testre szabhatóság, valamint bónuszként egy Aero külsőt is kapunk.

 

*

A Start Menu 7-et sok hasznos funkcióval vértezték fel, és szinte svájci bicskává varázsolja az eddigi elrendezést. Ha esetenként mégis a Windows beépített Start menüjét szeretnénk használni, elég a [Shift] gomb nyomva tartása közben kattintani a Start gombon, bár erre valószínűleg alig lesz szükség.

 

 

Adatok

  • Gyorskereső a menüben
  • Testre szabható Start menü
  • Többféle keresőmotor használata
  • Teljes körű kilépőpanel
  • Magyar nyelvű felület
  • Bőrözhető felület
  • Fejlesztő: Denys Nazarenko
  • Ár: ingyenes, a PRO verzió ára kb. 4500 Ft (19,99 dollár)
  • Web: www.startmenu7.com

 

Értékelés

Előny: gyors elérés a legszükségesebb funkciókhoz és alkalmazásokhoz

Hátrány: a menü megjelenése először túl nagynak tűnhet

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 4,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.