Hirdetés

Steam: a Linux lassan befogja a Mac OS X-et



|

Időközben a Windows 8 népszerűbbé vált az XP-nél.

Hirdetés

Február elköszöntével a Valve szokás szerint frissítette a Steam szoftverdisztribúciós hálózatának hardveres és szoftveres statisztikáit, amely alapján az elmúlt hónapban érdekes változások mentek végbe az operációs rendszerek terén.


A Windows 7 minimális hanyatlása ellenére 69,31 százalékos részesedésével továbbra is fölényesen a felhasználók többsége által preferált OS, ám mérföldkőnek mondható, hogy a Windows 8 csupán 28 nap alatt 0,87 százalékkal növelve részesedését végre népszerűbbé vált a Windows XP-nél. A régi és új operációs rendszerek ilyen sorrendben 9,63 és 9,33 százalékot hasítanak ki a tortából, a negyedik helyen lévő Windows Vista része 5,84 százalék.


A Mac OS X kombinált részesedése csupán 3,07 százalékra jött ki február végére, amely nem túlságosan magas annak fényében, hogy szolgáltatás 2010 májusa óta használható az Apple számítógépein. Mindezek ellenére a hónap talán legnagyobb meglepetése, hogy a Steam felhasználók 2,02 százaléka Linux alól gyűrte az ipart: a pingvines kliens publikus bétája tavaly december második felében jelent meg, míg az első stabil verziója február közepén vált elérhetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.