Hirdetés

Steve Ballmer diákok előtt mutatta be az új Windows Live Messengert



|

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, a Sao Paulo-i Egyetem hallgatóival szervezett fórum keretében mutatta be a Windows Live Messenger új változatát.

Hirdetés

Az új Messenger az első a Windows Live hamarosan megjelenő kommunikációs és tartalommegosztó szolgáltatásai közül. Világszerte havonta több mint 320 millióan, napi mintegy 10 milliárd üzenet küldésével veszik igénybe a Windows Live Messengert, míg hazánkban 2,6 millió felhasználó tart kapcsolatot barátaival, ismerőseivel a program segítségével.

 

 

 

 

A Messenger összegyűjti a közösségi hálózatok – pl. a Facebook, a MySpace és a LinkedIn – frissítéseit, és lehetővé teszi, hogy a barátok közvetlenül a programból osszák meg tartalmaikat, kommenteljenek és küldjék el üzeneteiket. Az új szolgáltatással azon webhelyek frissítései is követhetők, amelyeknek a felhasználó nem, csupán a barátai tagjai. Így a felhasználó akár a Flickr, a Zune, vagy a YouTube legfrissebb információit is a Messengeren belül követheti. Ez abban is segít, hogy a felhasználó kiigazodjon az egy helyen elérhető, releváns információk között, hiszen automatikusan mindig a „kedvencek” közé beemelt, legközelebbi barátok frissítések kerülnek a lista elejére.

 

A Messenger jelenleg 48 nyelven, a világ 76 országában érhető el. A mai bejelentés újdonságai:

 

Nagy felbontású videochat – Az új Messenger teljes képernyős, nagy felbontású videochat funkciót kínál. A felhasználó akár játék vagy fotómegosztás közben is valós időben társaloghat videón keresztül barátaival.

 

Bing eredmények integrálása – A Bing keresési eredményeinek integrálása révén a beszélgetőablak elhagyása nélkül könnyen megtalálhatók és a beszélgetésbe illeszthetők a keresett  fotók és videók.

 

Messenger Connect – Segítségével a felhasználó bármely webhelyet a Messengerbe illeszthet és megoszthat csetelés közben barátaival. A barátai szintén a Messengerben értesülhetnek a felhasználó különböző webhelyeken elhelyezett frissítéseiről anélkül, hogy saját fiókot vagy hálózatot kellene létrehozniuk ezeken a helyeken.

 

Social Highlights – Az új nézet a „kedvenc” személyek köré rendezi a közösségi frissítéseket, és a rájuk vonatkozó új információkat jeleníti meg a lista elején.

 

Egységes címlista – A hálózatok és a frissítések összefogása mellett az új Messenger összevonja az egyes személyek különböző fiókjaihoz tartozó kapcsolattartási adatokat, amelyek így egyetlen helyen lesznek megtalálhatók.

 

Összehangolt állapotfrissítések – A felhasználó automatikusan átvezetheti a Messengerben végrehajtott állapotfrissítést a többi hálózatra, vagy fordítva.

 

Messenger a népszerű okostelefonokhoz – Az új Messenger Windows® Phone-ra, iPhone-ra és más felső kategóriás okostelefonokra is telepíthető, így a felhasználó útközben is bármikor hozzáférhet a címtárhoz, ellenőrizheti a közösségi frissítéseket, társalgást kezdeményezhet, megoszthatja fotóit vagy frissítheti állapotinformációit.

 

Videoüzenet – Ha az elérni kívánt partner nem tartózkodik számítógépközelben, a mobiltelefonok esetén használatos hangüzenetekhez hasonlóan egy videoüzenetet hagyhatunk számára, amit következő bejelentkezése esetén megtekinthet.

 

Hotmail kapcsolat – Az a több mint 200 milliós felhasználó csoport, amelynek tagjai egyaránt használják a Hotmail és a Messenger szolgáltatásokat, a beérkezett üzeneteik olvasása közben láthatják, hogy melyik partnerük van online, illetve azonnal beszélgetést is indíthatnak.

 

Adatvédelem – A felhasználók három, könnyen kezelhető adatvédelmi profil segítségével határozhatják meg, hogy melyek a nyilvános, illetve a bizalmas dokumentumaik, személyes adataik.

 

Kapcsolatok rendezése – A felhasználók létrehozhatnak különféle kontaktcsoportokat (pl. barátok, család, munkatársak) így egyszerűsíthetik vagy gyorsíthatják meg a kommunikációt.

 

Kategóriák szerinti elérhetőség – Egyéni igények szerint meghatározható, hogy a kontakcsoportok közül melyek számára publikus a felhasználó online jelenléte, és kik azok, akik előtt ez rejtve marad.

 

„Az internethasználat robbanásszerű növekedésével a felhasználók világszerte egyre több tartalmat osztanak meg egymással a különféle közösségi hálózatokon, fotó- és videómegosztó oldalakon és más csatornákon keresztül. Így az ember egyre nehezebben tud kapcsolatot tartani azokkal, akik fontosak számára.” – mutatott rá Drajkó László, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „Az új Messenger eszközeivel egyszerű kiszűrni minden zavaró zajt és lépést tartani a webről áramló, legfrissebb közösségi információkkal.”

 

„Az új Messenger egyéb, máshol elérhetetlen, izgalmas lehetőségeket is kínál a myVip.hu és a Messenger felhasználói számára.” – mutatott rá Holman Endre, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatója. „A kapcsolattartás és az online tartalmak kézben tartása fontos szempont ügyfeleink számára, a Messengerrel közösen pedig épp ezt nyújtjuk nekik.”

 

A néhány hónapon belül esedékes bevezetés után a Messenger a következő webhelyről lesz letölthető: http://download.live.com.

 

A szolgáltatásról bővebb információ itt található: http://www.messengerpreview.com/

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.