Hirdetés

Sugárveszély



|

Mától új szimbólum figyelmeztet a sugárzásveszélyre.

Hirdetés

 

A már ismert, sárga-fekete lóherét, a sugárzás nemzetközileg elfogadott szimbólumát egy új, piros háromszög is kiegészíti ezentúl. Az IAEA és az ISO szervezetek előzetes felmérések után vezették be az új figyelmeztetést.

 

A sugárzó hullámokat, halálfejet és menekülő embert ábrázoló piros háromszöget a szükségtelen halálesetek és a súlyos sérülések elkerülése végett vezetik be. A szakértők remélik, hogy ennek hála mindenki felfigyel a veszélyre - a sárga-fekete szimbólum jelzése ugyanis nem mindenki számára egyértelmű, és nem hívja fel kellően a figyelmet a veszélyre.

 

radiation_symbol.jpg

 

Az új szimbólumot több mint 1600 egyénnél tesztelték a világ több részén, így Észak-és Dél-Amerikában, Európában és Ázsiában is. A minden korosztályra kiterjedő vizsgálat pozitív eredményekkel zárult - a figyelmeztetés valóban azt sugallja az embereknek, hogy távol kell maradniuk.

 

Biztonsági ajtókon és szállítmányokon nem lesz látható az új jelzés, ellenben a veszélyt rejtő készülékeken igen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.