Hirdetés

Súlyos sebezhetőség az Internet Explorerben



|

Windows XP-n most már tényleg be kell fejezni a böngésző használatát.

Hirdetés

A FireEye biztonsági cégnek köszönhetően ismertté vált, hogy az Internet Explorer összes használatban lévő változatában (6-11) található egy súlyos biztonsági rés. A jelek szerint már aktív kihasználás alatt álló sérülékenységnek köszönhetően a támadók felhasználói szintű jogosultságot tudnak szerezni az operációs rendszeren.
 

Hirdetés


Ez a Windows XP esetében különösen nagy probléma, hiszen a „felhasználói jogosultság” ezen a rendszeren tipikusan adminisztrátori jogosultságot szokott jelenteni, ráadásul a terméktámogatás áprilisi javító kedden való megszűnése miatt a sebezhetőség már nem is lesz befoltozva. A támogatott operációs rendszerekre feltehetően a májusi patch kedden érkezik majd meg a javítás.


A Windows XP felhasználóinak mindenképp javasolt a valamelyik alternatív (például Chrome, Firefox vagy Opera) böngészőre való átállás, a már nem támogatott operációs rendszer felhasználói korábbi cikkünkben olvashatnak tippeket az OS biztonságos használatáról.


(Forrás: The Verge | Illusztráció: Daniel Oines)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.