Hirdetés

Sysadmin Day: a felhő nem eszik rendszergazdát



|

Az informatikai rendszerek felhősödése ellenére a rendszergazdák arckifejezése derűs maradhat.

Hirdetés

Elindult a tanév, nyüzsögnek a vállalkozások és egyre több dolguk lesz a rendszergazdáknak is. Mielőtt elmerülnénk az őszi IT szezonban még érdemes visszaemlékezni a nyár szépségeire, mi konkrétan a július utolsó péntekén éves rendszerességgel előforduló, és ezúttal az IDG Hungary és a HWSW közös szervezésében megrendezett rendszergazda napra emlékezünk sok-sok képpel.

 

Ha tekintetünk elfelhősödne, az legfeljebb a rendezvény egyik fő témája, a vállalati felhő rendszerek miatt lehetséges. A második kerekasztal témája ugyanis a felhők bevezetése és hatásuk a vállalatra és az informatikai munkaerőpiacra. Ma már nem kérdés, sőt, köztudott tényként könyveli el mindenki, hogy a felhők bevezetésével megtakarítást lehet elérni, éppen ezért nagy az aggodalom egyes sysadmin körökben, hogy mi lesz a szakma jövője. A rendezvény a szakértő partnerek felszólalásaival, előadásaival bizonyosan segített eloszlatni a félelmeket, megerősítve, hogy a felhőre való biztonságos, zökkenőmentes átállás gyakorlatilag nem lehetséges a rendszergazda nélkül. Az elhangzottak értelmében egy-két napos dokumentáció tanulmányozással felkészítheti magát egy szakember egy kisebb cég migrálására, persze a nagyobb rendszerek mozgatásához már speciálisabb szakismeretek is szükségesek. Akárhogy is, a számítógépes rendszerek száma továbbra is növekedni fog, így hiába vált akár mindenki felhőre, IT munkaerőre továbbra is mennyiségi (és minőségi) igény mutatkozik majd. A jelszó persze továbbra is tripla: tanulni, tanulni, tanulni.

A komoly témák mellett rengeteg szórakoztató program színesítette az eseményt. A csinos hostess lányok sora mellett vidám műsorok, szkanderlehetőség a Rippel fivérekkel és egyebek mellett sörözés emelte végül a nap és az est fényét. A rendezvény fotóalbuma rengeteg jól sikerült képpel érzékelteti a hangulatot.

 

A rendezvény szakértő-támogatói:
NETASQ, Balabit, F-Secure, biztributor, Zyxel, AIDA64, ESET, Adobe, Symantec, Ingram Micro, AlphaSonic, DoclerWeb, Cisco,
Takforsys, Loginform

A rendezvény parnterei:
FSF Alapítvány, Hacktivity, NetAcademia Oktatóközpont, MeetOFF, Profession, Vezető Informatikusok Szövetsége

Médiatámogatók:
HWSW, Prohardver, IT café

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.