Hirdetés

Sysinternals Suite 1.0



|

A hasznos és közkedvelt Sysinternals segédprogramok immáron egy csomagban is hozzáférhetők.

Hirdetés

Mindenki, akit egy kicsit komolyabban is érdekel a Windows lelkivilága és szeretné tudni, hogy mi történik az operációs rendszere mélyén, az nyilván találkozott már a Sysinternals segédprogramokkal. Mark Russinovich immáron a Microsoft „istálló" tagja, de továbbra is folyamatosan fejleszti a kis programjait, amelyeket immáron egy csomagban is terjeszt. Ez csak a hibakereső alkalmazásokat és azok súgóit tartalmazza, a szerző más programjait (például a képernyővédőket) nem.

 

 

sysinternals_k.jpg

 


A csomagban található alkalmazások közül mindenképpen érdemes kiemelni az Autoruns-ot, amely segítségével kideríthetjük, hogy milyen programok indulnak el a Windowsunk betöltődése után automatikusan. Szintén hasonló „nyomozó" segédprogram a Process Explorer, amely a gépeken futó folyamatok megtekintésére használható - többek között egyike azon kevés alkalmazásoknak, amelyek képeset az úgy nevezett Rootkitek felderítésére is. A RegMon segítségével a rendszerleíró-adatbázis változásait követhetjük nyomon valós időben, A DiskMon a merevlemez aktivitását jelzi a tálca értesítési területén, az Sdelete segítségével pedig biztonságos állománytörlése nyílik lehetőségünk.
A fentieken kívül még körülbelül negyven hasznos, ingyenes alkalmazást tartalmaz a csomag, amely nem hiányozhat egy komolyabb felhasználó merevlemezéről sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.