Hirdetés

Szabad a Microsoft VHD formátum



|

A Microsoft közzétette a Virtual PC emulált merevlemezeinek fájlformátumát

Hirdetés

A VHD ismeretében a fejlesztők – és hamarosan a felhasználók is – könnyen hozzáférhetnek a Virtual PC-k „merevlemezein” tárolt információkhoz, azt akár módosíthatják is.

Hasonló lépést tett nemrég a VMware is, így megfelelően megírt program segítségével teljes mértékű átjárás biztosítható a két népszerű PC-emulátor virtuális merevlemezei közt.

A PC-emulátorok eddigi egyik legnagyobb hibája pont az volt, hogy az emulátorok belsejében és az azon kívül – a gazda számítógépen – tárolt mappák közt csak nehézkesen lehetett adatot mozgatni, külső alkalmazások nem férhettek hozzá az emulált gép „merevlemezéhez”. A nyilvánossá tett specifikációknak köszönhetően hamarosan a gazdagépeken is biztonságosan fel lehet majd csatolni a virtuális lemezeket ugyan úgy, mint a valódi merevlemezes meghajtókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.