Hirdetés

Szabadalmat sért az Internet Explorer?



|

Hirdetés

A szabadalom a multimédiás pluginek kezelésével, a weboldalakba ágyazott videók és hangok lejátszásával kapcsolatos.

A Kaliforniai Egyetem és az Eolas Technologies 1999-ben perelték be a Microsoftot szabadalombitorlás miatt és több mint félmilliárd dollár kártérítés mellett azt követelték, hogy a cég állítsa le az összes szabadalomsértő termékének, köztük az Internet Explorernek a forgalmazását. Első fokon a Microsoft elvesztette a pert, azonban a cég természetesen fellebbezett.

A Microsoft a perben korábban arra hivatkozott, hogy Redmondban már a szabadalom 1994-es benyújtása előtt kifejlesztettek egy ilyen megoldást, amely érvényteleníti a Kaliforniai Egyetem és az Eolas szabadalmát. Utóbbiek elégedetten nyilatkoztak a döntéssel kapcsolatban, míg a Microsoft szóvivője szerint a USPTO határozat sajnálatos, azonban a cég továbbra is elkötelezett amellett, hogy bizonyítsa igazát. A hat éve tartó persorozat kimenetele továbbra is bizonytalan, a Microsoft közleménye szerint azonban biztosan születik majd minden érintett számára kielégítő megoldás az ügyben.

Szakértők attól tartanak, hogy egy Microsoft-ellenes végső bírósági döntés romba döntheti a web működését, mivel a technológia több más vállalat termékét is érinti, például Adobe és Macromedia szoftvereket, a RealPlayert, a QuickTime-ot, a Sun Java virtuális gépét vagy akár a Firefox böngészőt. A szabadalmaztatott eljárás ugyan megkerülhető, de ehhez szoftverek tucatjait és weboldalak milliárdjait kellene módosítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.