Hirdetés

Szabadon kipróbálható az Opera Next!



|

A vállalat kiadta a már Blink motort használó böngészőjének első publikus bétáját.

Hirdetés

Néhány órával ezelőtt a norvég Opera Software elérhetővé tette a következő generációs webböngészőjének első publikusan tesztelhető változatát, amely a házon belül fejlesztett Presto helyett már a Google Blink motort használja. A böngésző megkapta az androidos testvérében már bemutatkozott Discover funkcionalitást is, amely célja a felhasználót potenciálisan érdekelhető webes tartalmak összegereblyézése.


Rendkívül érdekes, hogy a vállalat úgy tűnik kiirtotta a böngészőből a könyvjelzők intézményét, ehelyett a felhasználók vagy a nyitólapra helyezhetik a kedvenc weboldalakat, vagy pedig egy Gyűjtőlap névre hallgató speciális oldalra tűzhetik le azokat. A szoftver jelenleg sajnos nem képes más böngészőkből adatokat importálni, ám a Link szolgáltatással a meglévő operások elvileg szinkronizálhatják a jelszavaikat. Szerencsére az Off-Road (Turbo) funkció nem hiányzik az alkalmazásból, sőt: már a Google SPDY protokollt is támogatja a sávszélesség spórolására kitalált megoldás.


Az egyszerűsítés jegyében a böngésző következő verziójában már nem lesz beépített levelezőprogram, ehelyett az Opera postása különálló alkalmazásként él majd tovább. Az Opera Next és Opera Mail alkalmazások Windows és Mac OS X rendszerekre innen tölthetőek le, a linuxos verzióikról egyelőre nincs hír.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.