Hirdetés

Szabadulnának az Office-tól a britek



|

A brit kormány inkább nyílt forráskódú szoftvereket használna.

Hirdetés

Rossz hír a Microsoftnak: a brit kormány úgy döntött, ideje függetleníteni a munkájukat a redmondiak irodai programcsomagjától. Francis Maude, a britek Miniszterelnöki Hivatalát vezető minisztere egy online szolgáltatásokkal kapcsolatos beszédében elárulta, hogy meglehetősen sok pénzt spórolhatnának egy ilyen lépéssel. 

Hirdetés

2010 óta 200 millió angol fontot költöttek az Office-ra, ez az összeg viszont jelentősen mérsékelhető lesz a jövőben, ha előnyben részesítenek olyan szolgáltatásokat, mint például a Google Dokumentumok. A politikus szélesebb szoftverarzenált szeretne látni, ráadásul olyat, amely mellett nincs szükség egy bizonyos program megvásárlására a munkához. 

Maude hozzátette, eddig abszolút az effajta megoldások domináltak a kormány vásárlásait tekintve, teljes mértékben kiszorítva az ingyenes lehetőségeket. Bár egyesek már egyből az Office vesztét kezdték emlegetni a hír hallatán, Maude tisztázta: nem akarnak még teljesen megszabadulni az Office-tól, csupán függetlenedni tőle. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.