Hirdetés

Számítógéphez ragad az Office 2013 licenc



|

A korábbi gyakorlattal ellentétben nem lehet a PC-k közt hurcolni a csomagot.

Hirdetés

A nemrég elérhetővé vált Office 2013 programcsomag újdonságaival a nemzetközi sajtóval megegyező módon mi is számos alkalommal foglalkoztunk, ám hozzájuk hasonlóan egy rendkívül érdekes, a Microsoft által nem kommunikált „újítása” nekünk sem tűnt fel: a korábbi gyakorlattól eltérően nem lehet átvinni a licencet a számítógépek közt.


A korábbi Office-ok licence annyit mondott ki, hogy a megvásárolt irodai programcsomagot legfeljebb két saját számítógépen lehet használni, ám ha a vásárló lecseréli valamelyik eszközt, akkor az új hardverére áttelepítheti az irodai csomagot, csak előtte el kell távolítania a nyugdíjazott PC-n lévő másolatot.


Az Office 2013 felhasználói szerződése viszont az OEM Windowséhoz hasonlóan kiköti, hogy kizárólag egy számítógépen lehet használni a megvett licencet, továbbá a licenc nem vihető át másik hardverre – alább teljes egészében elolvasható az EULA vonatkozó pontja.


Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre, illetve átruházhatom egy másik felhasználóra? A szoftvert nem viheti át másik számítógépre, és nem ruházhatja át másik felhasználóra. Ön a szoftvert közvetlenül egy harmadik félre kizárólag a licencelt számítógépre telepítve, az Eredetiséget Igazoló Tanúsítvány címkéjével és a jelen szerződéssel együtt ruházhatja át. Az átruházás előtt a másik félnek el kell fogadnia, hogy ez a szerződés vonatkozik az átruházásra és a szoftver használatára. Ön nem őrizhet meg semmiféle másolatot”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.