Hirdetés

Szándékosan lassítja a Vista a Google keresőt?



|

A Google szerint a Vista megnehezíti az alternatív keresők használatát.

Hirdetés

Eléggé valószínűtlen, hogy az USA szövetségi trösztellenes hivatala nekiesne a szoftveróriásnak, míg az lehetővé teszi a Vistába épített Instant Search alternatíváinak telepítését és futtatását. A Google jelenlegi kijelentései koránt sem olyan horderejűek, mint amiket annak idején, a böngészőháború időszakában a Netscape tett és amelyek végül törszt-ellenes rendelkezésekhez vezettek.

 

A Google állítása szerint az, hogy a két szoftver nem működik együtt, az a Microsoft versenyt gátló taktikája miatt lehet. A Microsoft képviselője szerint azonban pusztán véletlen szoftver-design okokra vezethető vissza az, hogy a Vista beépített Desktop Search szolgáltatása jelentősen lelassítja a Google alternatíva működését, szó sincs arról, hogy a Microsoft lassító kódot rejtett volna el a Vistában. Még ha tökéletes is lenne a Microsoft szoftvere, akkor is előfordulhat, hogy a Google alkalmazás nem megfelelően szólítja meg a rendszert, illetve az is lehetséges, hogy mindkét gyártó jóhiszeműen kivitelezte saját megoldását, csak éppen azok nem a legjobban illenek össze.

 

Mindenesetre a Google még áprilisban keresetet nyújtott be a szövetségi és állami trösztellenes hivatalnak, melyben igyekszik meggyőzni a hatóságokat, hogy a Vista megnehezíti a felhasználók számára alternatív keresőalkalmazások használatát.

 

A kereset szerint a Vista egyes kereső szövegdobozai - például a Start menüben és a Windows Explorerben - csak és kizárólag a Windows keresőjét szólítják meg. Szinte lehetetlen kikapcsolni a Vista indexelőmotorját, ami azt jelenti, hogy a versenytárs alkalmazás (esetünkben a Google Desktop) keresője ráadásként fut, ezzel lényegesen lelassul a rendszer.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.