Hirdetés

Százerer feletti variáns az adatbázisban



|

Hirdetés

A Webroot alig három esztendeje, Spy Sweeper nevű kémprogram-elhárítója 2002-es megjelenése óta kutatja, azonosítja és sorolja be a különféle kémprogramokat. Az analízis különösen 2004 ősze, a Phileas nevű, az iparágban a mai napig egyetlen automata kémprogram analizáló rendszer megjelenése óta kapott nagy lendületet.

A kémprogramok okozta veszély növekedésével egyre nőtt az igény az automatikus analizáló programok kialakítására. 2005 első felében számuk megduplázódott. A Phileas rendszer automata programokkal, úgynevezett „bot”-okkal fésüli át a világhálót, az ismert kémprogramokkal, vagy gyanús kódokkal fertőzött weboldalak után kutatva. A keresés eredményei aztán a Webroot elemzőközpontjába kerülnek, ahol további vizsgálat után beillesztik ezeket a Spy Sweeper kémprogram-elhárító szoftver adatbázisába, melyet minden Spy Sweeper felhasználó megkap az adatbázis-frissítések idején. Az automatizált analízisnek köszönhetően a kémprogram adatbázis bővítési sebessége többszörösére nőtt.


David Moll, a Webroot vezérigazgatója azonban vegyes érzelmeket táplál a cég legújabb eredményével, a 100 000-es tételszámot meghaladó adatbázissal kapcsolatban:
„Amennyire büszke vagyok elemzőközpontunk és a Phileas teljesítményére, legalább annyira aggaszt az a tény, hogy az általunk felfedezett kémprogramok és variánsaik száma napról-napra megdöbbentő ütemben emelkedik. A kémprogramok fejlesztőinek a vírusírókkal ellentétben anyagi előnyük származik a tevékenységükből, ezért nem könnyű őket elkedvetleníteni. Minél hatékonyabban lépünk fel az általuk írt és használt programok ellen, annál rafináltabb módszerekkel próbálkoznak. A Phileas automatikus analizáló rendszere komoly előnyt jelent nekünk ebben a harcban.”

A 100 000 bejegyzést tartalmazó kémprogram adatbázis a Spy Sweeper nevű, világszerte hatmillió felhasználó által futtatott kémprogram-elhárító tartozéka. A Spy Sweeper Enterprise központilag irányítható vállalati megoldás szintén ezt az adatbázist alkalmazza, mintegy kétmillió céges alkalmazott gépén.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.