Hirdetés

Szigorúbb moderációs rendszert tesztel a YouTube



|

A YouTube felhasználóinak kezd nagyon elege lenni a spambotok garázdálkodásából, így a szolgáltató egy új moderációs rendszerrel kísérletezik.

Hirdetés

A YouTube toronymagasan az internet egyik legnagyobb felhasználóbázisával rendelkező szolgáltatása, ami automatikusan magával hozza azt a velejárót is, hogy sajnos rengeteg spambot veszi célba az egyes videók komment szekcióját.

Ennek természetesen nem nagyon örülnek a tartalomgyártók (és valószínűleg a nézők sem), így a YouTube most végre elszánta magát és elkezdett kísérletezni egy új rendszerrel, amellyel a csatornaüzemeltetők szigorúbb moderációt vezethetnek be a videóikra érkező kommentekre.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban egyre több, széles körben ismert csatornán jelentek meg videók arról, hogy a platformon egyre komolyabb probléma a spam, többek között Linus Sebastian (Linus Tech Tips), Marques Brownlee és Sean McLoughlin (Jacksepticeye) is szenteltek időt annak, hogy kritizálják a YouTube tétlenkedését a témában.

Most úgy tűnik, hogy a cég végre reagált a helyzetre, ugyanis Brownlee észrevette, hogy megjelent egy új kísérleti jellegű beállítás a YouTube-on, amelynek segítségével az eddiginél is szigorúbban válogat a rendszer, mielőtt egy kommentet átenged az automatikus szűrőn. Ivy Choi, a platform szóvivője szerint csak a tavalyi utolsó negyedévben 950 millió spam komment érkezett a platformra és míg ezek jó részét már akkor is megfogta a rendszer, ők is felismerték, hogy a spamküldő botok tartják a lépést:

"Mivel a spamküldők folyamatosan fejlődnek és igazítják a stratégiájukat, továbbra is adaptálni fogjuk ezeket a rendszereket."

Az elkövetkező hónapokban valószínűleg ki fog derülni, hogy ez mennyire sikerül a gyakorlatban, de persze még ha működik is a rendszer, jó eséllyel ez a siker is csak egy pillanatnyi győzelem lesz a spam elleni véget nem érő háborúban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.