Hirdetés

Szintetizátorral érkezett a Firefox 25



|

Ezen túlmenően már zenefájlokat is képes effektezni a böngésző.

Hirdetés

Tegnap délután a Mozilla kiadta a Firefox idei utolsó előtti főverzióját, amely legnagyobb újdonságát a W3C Web Audio API támogatása jelenti. Ugyan a böngésző régóta támogatja bizonyos formátumú hangfájlok közvetlen lejátszását, ám ez például a játékfejlesztők számára édeskevés: az új API lehetővé teszi a hangok effektezését, továbbá beépített szintetizátort is biztosít.

Hirdetés


A kisebb újdonságok közül kiemelendő lehet, hogy apró ráncfelvarráson esett át a Könyvjelzők ablak és alsó keresősáv, utóbbi már nincs megosztva a megnyitott lapok közt. A 25-ös kiadástól kezdve több hónapnyi inaktivitás után a Firefox automatikus felajánlja majd a más böngészőkből való adatimportálást.


A fejlesztők számára jó hír lehet, hogy támogatottá vált a CSS3 background-attachment „local” paramétere, az iframe már inline is lehet, továbbá implementálásra került számos újabb EcsmaScript 6 függvény.


A Firefox 25-ben összesen 10 sérülékenységet javítottak a fejlesztők: ezekből 5 kritikus, 2 magas, 3 pedig moderált veszélyességű volt. A leginkább izgalmas kérdés a szoftverrel kapcsolatban, hogy a december közepén esedékes következő főverzió már Australis felülettel érkezik-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.